ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA

Zeytinyağlı Taze Bakla

Ana vatanı Asya ve Avrupa olan baklanın kökeni yüzyıllar öncesine dayanır. Taze, kuru ve iç bakla çeşitleriyle bilinen bu sebze, ülkemizde en çok Akdeniz'de yetiştirilir. Vitamin ve protein bakımından zengin olmasının yanı sıra kalp sağlığını da olumlu yönde etkiler. Genellikle Asya ülkelerinde tüketilir. Depresyon ve uykusuzluk gibi sorunların giderilmesinde kullanılan bakla, özellikle hamile kadınlar için önerilen besinler arasında yer alır. Malzemeleriniz hazırsa, zeytinyağlı taze bakla tarifine geçebiliriz.

İftara ne pişirsem diye düşünenler için pratik iftar yemekleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz. Mutfakların vazgeçilmezi haline gelen zeytinyağlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, öğle ve akşam öğünlerinde tüketebileceğiniz zeytinyağlı enginar tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg bakla
  • 1 limon suyu
  • 2 soğan
  • 1 dal taze sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Üzeri için

  • 5~6 dal dereotu

Zeytinyağlı Taze Bakla Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak baklaları yıkayıp ayıklayın. Soğan ve taze sarımsağı temizleyip ince doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp piyazlık doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Üzerine baklayı süzüp ekleyin. Taze sarımsağı da tencereye ilave edip karıştırın.
  • Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika pişirin. Toz şeker, tuz, sıcak su ve kalan yarım limonun suyunu ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirin.
  • Dereotunu temizleyip kıyın. Servis tabağına aldığınız baklanın üzerine serpin. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile süsleyebilirsiniz.
  • Zeytinyağlı taze baklayı, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Taze Baklanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Ayıkladığınız baklaları kararmaması için yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin.
  • Baklalar soğuduğunda kıydığınız dereotlarını ekleyebilirsiniz. Bu sayede bakla ve dereotunun rengi canlı bir şekilde kalacaktır.
  • İçine ilave edeceğiniz yoğurdu önceden ısıtın. Bu sayede kıvamı daha kolay tutacaktır.
  • Baklalar suyunu çektiği halde çiğliği gitmiyorsa, azar azar sıcak su takviyesi yapabilirsiniz.
  • Dilerseniz baklaları servis ederken üzerine limon suyu ve zeytinyağı damlatabilirsiniz.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Taze Bakla Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan zeytinyağlı taze baklanın bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir. Dilerseniz düşük kalorili bakla çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!