ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER İFTAR İÇİN KOLAY YEMEK TARİFLERİ: 19 PRATİK TARİF

İFTAR İÇİN KOLAY YEMEK TARİFLERİ: 19 PRATİK TARİF

İftarlık kolay yemek tarifleri nelerdir? Zamanı kısıtlı olanlar için evde kolayca hazırlayabileceğiniz iftar yemeklerini yazımızda derledik. İşte, iftar sofralarına özel 19 pratik ve farklı tarif:
iftar İçin Kolay Yemek Tarifleri: 19 Pratik Tarif

Oruç tutarken mutfakta saatlerce yemek pişirmek kolay değil. Özellikle iftara az zaman kala iki üç çeşit yemek hazırlamak, bazen yorucu olabiliyor. Tam da bu yüzden 30 dakikadan daha kısa süren pratik iftar yemeklerini sizler için derlemiştik. Ancak bu liste bize yetmez diyenler için, en kolay iftar yemeklerini de yazımızda derledik. Listemizdeki yemekleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına iftar yemekleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca sizler için hazırladığınız günlük iftar menüsünü takip etmeyi unutmayın. 


Mutfakta saatlerini geçirmek istemeyenlere, az zamanda farklı yemekler sunmak isteyenlere 19 kolay iftar yemeği tarifi:



Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan mercimek çorbası, çorba tarifleri denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biridir. Ortalama 15-20 dakikada hazırlanan mercimek çorbası ile siz de iftara sıcak bir başlangıç yapabilirsiniz.



Mercimek yerine farklı bir çorba tarifi denemek isteyenler için, Çankırı yöresiyle özdeşleşen göce çorbasını öneriyoruz. Un, göce ve yoğurt ile hazırlanan bu çorba, 30-35 dakikada sofralardaki yerini alır.



Patlıcan, soğan, domates ve biber ile hazırlanan imam bayıldı, zeytinyağlı bir yemektir. Hazırlaması 10, pişirmesi 20 dakika süren bu yemek, iftarda hafif beslenmek isteyenlerin favorisidir.



Metabolizmayı hızlandırmasıyla bilinen karnabahar, diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Un ve maden suyuna bulanan karnabaharlar, kızartma usulüyle pişirildikten sonra kapari sos eşliğinde sunulabilir.



Lif oranı yüksek olan bamya, vücuda enerji verir. Salça, domates ve soğan ile birlikte pişirilen zeytinyağlı bamyanın porsiyonu, yaklaşık 75 kalori değerindedir.



Balık sezonu yavaş yavaş kapanırken iftar sofralarında balığa yer vermek isteyenler için, nefis bir önerimiz var. Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan fırında levreği, limon dilimleri ile birlikte sunabilirsiniz.



Yüksek proteinli bir besin olan mantar, özellikle vejetaryen ve vegan menülerinde kendine yer bulur. Tırnak pideyle zenginleştirilen istiridye mantarı kebabını 20 dakikada hazırlayabilir, yoğurtlu sosla birlikte servis edebilirsiniz.



Kabak, domates ve fesleğen ile hazırlanan bu yemek, sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal bir seçimdir. Düşük kalorisi ve lezzetiyle her zevke hitap eden kabak bastıyı, dereotu serpiştirerek sunabilirsiniz.