ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER FELLAH KÖFTE

Fellah köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fellah köfte tarifi için malzemeler

Köfte için

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3~4 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Yarım çay bardağı su

Sosu için

  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 demet maydanoz

Üzeri için

  • Yarım su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Fellah köfte Nasıl Yapılır

İnce bulguru bir kaseye alın. Üzerine sıcak su ilave ederek 4 dakika kadar demlenmeye bırakın. Şişen bulgura rendelediğiniz soğan ve kalan malzemeleri ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Köftelerin ortasına parmağınızla bastırıp düğme şekli verin ve un serpilmiş bir tepsiye yayın. Sosu için ezdiğiniz sarımsakları ve salçaları zeytinyağında kavurun. Salçaların kokusu çıkınca ocaktan alıp ince kıydığınız maydanozun yarısını ilave edin ve karıştırın. Sosu geniş kaba alın. Köfteleri tuzlu kaynar suda haşlayın. Köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayınca bir kevgir yardımıyla süzün ve sosun olduğu kaba alın. Tüm köftelerin sosa bulanması için karıştırın ve soslu köfteleri bir servis tabağına alın. Üzerine ezdiğiniz sarımsakla beraber hafif çırptığınız yoğurdu gezdirin. Kalan maydanozla süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.