ANASAYFA TARİFLER DOLMA TARİFLERİ BAMYA DOLMASI

Bamya Dolması

Bamya Dolması

Adana'nın pek bilinmeyen ancak en ilginç yemeklerinin başında bamya dolması gelir. Bamyanın içi, pirinçli harç ile doldurulur ve tencerede pişmeye bırakılır. Bamya dolması tarifinde, mümkün olan en büyük bamyalar seçilir. Yöre halkı tarafından çok sevilen bamya dolması, hem sağlıklı, hem de lezzetli bir yemektir. Malzemeler hazırsa, Adana usulü bamya dolması tarifine geçebiliriz.

Balkabağı dolması ve bıldırcın dolması tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bamya Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr iri bamya 
  • 150 gr pirinç 
  • 1 adet soğan 
  • 1 su bardağı sıcak su 
  • 2 diş sarımsak 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 adet limon 
  • Tuz 

Bamya Dolması Nasıl Yapılır?

  • Pirinçler yıkanır. Yağ tencereye alınarak yemeklik doğranan soğan ve sarımsak kavrulur. 
  • Pirinç eklenerek kavrulmaya devam edilir. 
  • Baharat ve su eklendikten sonra pişmeye bırakılır. 
  • Bamyaların baş kısımları kesilir. 
  • İçleri harç ile doldurulur. 
  • Tencerenin dibi dilimlenmiş limon ile doldurulur, üzerine dolmalar dizilir. 
  • Su eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. 

Bamya Dolması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Bamya dolması yapımında, en büyük bamyalar kullanılır.
  • Bamyanın salyalanmaması için, baş kısımları koni şeklinde kesilir.
  • İç harç dikkatli bir şekilde doldurulmalı ve tencereye yatay olarak yerleştirilmelidir. Bu sayede harcın dökülmesi önlenir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!