ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ PATLICAN DİZME

PATLICAN DİZME

Patlıcan dizme
6 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcan dizme tarifi için malzemeler
  • 1 kg patlıcan
  • 500 g kıyma
  • 1 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
Patlıcan dizme Nasıl Yapılır

  • Patlıcanları alacalı soyun ve iki santim kalınlığında doğrayın. Kıymayı bir kaba alın. Rendelediğiniz soğan, ince kıydığınız maydanoz tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun. Harçtan, cevizler büyüklüğünde parçalar kopartıp köfteler hazırlayın.
  • Yuvarlak bir fırın kabına, bir patlıcan bir köfte olmak üzere yan yana diklemesine dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Salça ve suyu bir kasede ile karıştırıp köfte ve patlıcanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.  

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!