Patlıcan Dizme

Patlıcan Dizme
14 Şubat 2024

Diyarbakır yöresi ile özdeşleşen patlıcan dizme, kebap tarifine benzer. Sulu yemek olarak sunulan bu besin, özellikle Doğu Anadolu'da tüketilir. Hazırsanız, Diyarbakır usulü patlıcan dizme nasıl yapılır birliktee görelim.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Patlıcan Dizme için

Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 500 g kıyma
  • 1 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
Patlıcan Dizme

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları alacalı soyun ve iki santim kalınlığında doğrayın. Kıymayı bir kaba alın.
  2. Rendelediğiniz soğan, ince kıydığınız maydanoz tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun. Harçtan, cevizler büyüklüğünde parçalar kopartıp köfteler hazırlayın.
  3. Yuvarlak bir fırın kabına, bir patlıcan bir köfte olmak üzere yan yana diklemesine dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin.
  4. Salça ve suyu bir kasede ile karıştırıp köfte ve patlıcanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Nefis patlıcan köftesi tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo