ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MİLFÖYLÜ TARİFLER PATLİCANLI VOLOVAN

PATLİCANLI VOLOVAN

6 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlicanlı volovan tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 12 milföy hamuru
  • 2 patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Süslemek için

  • Taze kekik
Patlicanlı volovan Nasıl Yapılır

Hamurları yumuşaması için 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Yuvarlak bir kalıpla her bir hamurdan iki parça kesin.

12 tanesini kenarlardan 1 cm kalacak kadar daha küçük bir kalıpla ortasından keserek halka şekli verin. Halka şeklindeki hamurları yuvarlak hamurların üzerine yapıştırın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. Hamurların kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Patlıcanları fırın ızgarasında ara ara çevirerek iyice yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup suyunu süzün ve bir kaseye alın. İçine sarımsak rendeleyin. Tahin, tuz, karabiber, pulbiber ekleyip karıştırın. Karışımı volovanların içine doldurun. Üzerlerini taze kekik ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!