Patlıcanlı Volovan

Patlıcanlı Volovan
26 Eylül 2021

Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan volovan, milföy hamuru ile hazırlanır. Genellikle çay ve kahvenin yanında ikram edilen bu besin, 'puf böreği' olarak da bilinir. Hazırsanız, Fransız usulü nefis patlıcanlı volovan nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Patlıcanlı Volovan için

Malzemeler

Malzemeler

  • 12 milföy hamuru
  • 2 patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Süslemek için

  • Taze kekik
Patlıcanlı Volovan

Nasıl Yapılır

  1. Hamurları yumuşaması için 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Yuvarlak bir kalıpla her bir hamurdan iki parça kesin.
  2. 12 tanesini kenarlardan 1 cm kalacak kadar daha küçük bir kalıpla ortasından keserek halka şekli verin.
  3. Halka şeklindeki hamurları yuvarlak hamurların üzerine yapıştırın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
  4. Hamurların kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  5. Patlıcanları fırın ızgarasında ara ara çevirerek iyice yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup suyunu süzün ve bir kaseye alın.
  6. İçine sarımsak rendeleyin. Tahin, tuz, karabiber, pulbiber ekleyip karıştırın. Karışımı volovanların içine doldurun. Üzerlerini taze kekik ile süsleyerek servis yapın.

Demir deposu olarak bilinen ıspanaklı volovan tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo