Güveçte patatesli patlıcan sufle

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Güveçte patatesli patlıcan sufle tarifi için malzemeler
- 3 adet patates
- Tuz, karabiber
- Bir tutam muskat
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet orta boy patlıcan
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1/2 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Güveçte patatesli patlıcan sufle Nasıl Yapılır
Sıra dışı bir tarif hazırlamaya ne dersiniz?
- Patatesleri yıkadıktan sonra kabuğuyla birlikte suda haşlayın. Daha sonra kabuğunu soyup patates ezicisi ile püre haline getirin. Tuzunu, tereyağını, kimyonu ve muskatı ekleyerek biraz daha karıştırın.
- Patlıcanları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra birkaç yerinden kürdanla delin. Daha sonra ister fırının ızgara bölümünde ister ocakta közleyin.
- Patlıcanları közledikten sonra kabuğunu soyun ve bekletmeden her tarafına tuz serpip kararmasını önleyin. 10 dakika beklettikten sonra çok ince kıyın.
- Sosu için yoğurdu, unu, yumurtaları ve sıvı yağı homojen bir kıvam alana dek karıştırın.
- Güveç kaplarına önce patates püresini yayın. Patlıcanı, sosu, peynirleri bir kapta karıştırdıktan sonra patates püresinin üzerine paylaştırın. Güveç kaplarını önceden ısıtılmış 200 derece fırında, ızgara telinin üzerine yerleştirin. 20 dakika bu şekilde pişirip, sıcak servis yapın.
Brokoli ve çedar peynirli sufle tarifi için tıklayın
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!