ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ GÜVEÇTE PATATESLİ PATLICAN SUFLE

Güveçte patatesli patlıcan sufle

Güveçte patatesli patlıcan sufle

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Güveçte patatesli patlıcan sufle tarifi için malzemeler

  • 3 adet patates 
  • Tuz, karabiber
  • Bir tutam muskat 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 3 adet orta boy patlıcan 
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 su bardağı lor peyniri 
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri 
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Güveçte patatesli patlıcan sufle Nasıl Yapılır

Sıra dışı bir tarif hazırlamaya ne dersiniz?

  • Patatesleri yıkadıktan sonra kabuğuyla birlikte suda haşlayın. Daha sonra kabuğunu soyup patates ezicisi ile püre haline getirin. Tuzunu, tereyağını, kimyonu ve muskatı ekleyerek biraz daha karıştırın. 
  • Patlıcanları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra birkaç yerinden kürdanla delin. Daha sonra ister fırının ızgara bölümünde ister ocakta közleyin. 
  • Patlıcanları közledikten sonra kabuğunu soyun ve bekletmeden her tarafına tuz serpip kararmasını önleyin. 10 dakika beklettikten sonra çok ince kıyın. 
  • Sosu için yoğurdu, unu, yumurtaları ve sıvı yağı homojen bir kıvam alana dek karıştırın. 
  • Güveç kaplarına önce patates püresini yayın. Patlıcanı, sosu, peynirleri bir kapta karıştırdıktan sonra patates püresinin üzerine paylaştırın. Güveç kaplarını önceden ısıtılmış 200 derece fırında, ızgara telinin üzerine yerleştirin. 20 dakika bu şekilde pişirip, sıcak servis yapın.

Brokoli ve çedar peynirli sufle tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.