ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ DÖVMEÇ

Dövmeç

Dövmeç Yemeği

Dövmeç yemeği, Adıyaman'a özgü bir lezzettir. Mezelerin kralı olarak bilinen dövmeç tarifinin, Nemrut krallığı döneminden günümüze kadar ulaştığı düşünülmektedir.  Köz patlıcanın tadı ile domates ve biberin mükemmel uyumu yemeği çok sevmenize sebep olacak. Az malzemeli dövmeç tarifi için detaylara geçebiliriz.

Patlıcan ile yapılan alternatif lezzetler arıyorsanız köz patlıcan çorbasıparmesanlı patlıcan ve patlıcan çığırtma tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dövmeç Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet patlıcan 
  • 4 adet yeşil biber 
  • 4 adet domates
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • 4 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 

Dövmeç Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırında, ocakta veya ızgarada patlıcan, biber ve domatesler közlenir.
  • Közlenen sebzelerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra kabukları soyulur.
  • Daha sonra çatal yardımıyla közlenmiş patlıcan, domates ve biber ezilir.
  • Sebzeler bir kabın içerisinde güzelce karıştırılır.
  • Üzerine zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatlar eklenerek fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!