Dövmeç

Dövmeç
07 Mart 2024

Dövmeç yemeği, Adıyaman'a özgü bir lezzettir. Mezelerin kralı olarak bilinen dövmeç tarifinin, Nemrut krallığı döneminden günümüze kadar ulaştığı düşünülmektedir.  Köz patlıcanın tadı ile domates ve biberin mükemmel uyumu yemeği çok sevmenize sebep olacak. Az malzemeli dövmeç tarifi için detaylara geçebiliriz.

Patlıcan ile yapılan alternatif lezzetler arıyorsanız köz patlıcan çorbasıparmesanlı patlıcan ve patlıcan çığırtma tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Dövmeç için

Malzemeler

  • 4 adet patlıcan 
  • 4 adet yeşil biber 
  • 4 adet domates
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • 4 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
Dövmeç

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle fırında, ocakta veya ızgarada patlıcan, biber ve domatesler közlenir.
  2. Közlenen sebzelerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra kabukları soyulur.
  3. Daha sonra çatal yardımıyla közlenmiş patlıcan, domates ve biber ezilir.
  4. Sebzeler bir kabın içerisinde güzelce karıştırılır.
  5. Üzerine zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatlar eklenerek fırın tepsisine dizilir.
  6. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo