ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ PİLAVLI PATLICAN KAPAMA

Pilavlı Patlıcan Kapama

Pilavlı patlıcan kapama

Pilav ve patlıcanla hazırlayabileceğiniz nefis bir tarifle karşınızdayız. @serifenin_mutfagii'ndan gelen pilavlı patlıcan kapama, patlıcanların kızartıldıktan sonra iç harç ile doldurulmasıyla hazırlanır. İç harcında ise pirinç pilavı, kuşbaşı et, domates ve baharatlar kullanılır. Peki, kalabalık sofraların en lezzetli eşlikçisi olan pilavlı patlıcan kapama nasıl yapılır? Listedeki malzemelere göz attıysanız, pilavlı patlıcan kapama yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak pilavlı karnıyarık ve nefis patlıcanlı tavuklu davet pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pilavlı Patlıcan Kapama Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 2 su bardağı pirinç 
  • 3-3.5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı tereyağı 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • Tuz

Et sote için

  • 200 g kuşbaşı doğranmış et
  • 2 adet domates (Küp doğranmış)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, tuz, karabiber 
  • 1 çorba kaşığı tereyağı 
  • 1/2 çay bardağı su

Sos için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su

Pilavlı Patlıcan Kapama Nasıl Yapılır?

  • Bir tavaya etleri ve tereyağını koyup soteleyin. Daha sonra diğer malzemeleri ilave edin ve kapağı kapatıp etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Pirinçleri tuzlu suda 15 dakika beklettikten sonra suyunu süzün. Önce sıvı yağ ile biraz kavurun, daha sonra tereyağını ekleyip eriyene kadar kavurun. Ardından tuzunu ve suyunu ekleyip pişmeye bırakın. Pilav piştikten sonra 5-10 dakika demlendirin.
  • Patlıcanları şeritler halinde kesip, tuzlu suda 5-10 dakika beklettikten sonra suyunu süzüp peçete ile kurulayın. Kızgın sıvı yağda arkalı önlü hafif kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  • Çok derin olmayan herhangi bir kaseye önce kızarttığınız patlıcanları kasenin kenarlarından sarkacak şekilde dizin. İçini pişmiş pilav ile doldurun ve kenardan sarkan patlıcanları üzerine kapatın. Bir fırın tepsisine ters çevirerek kalıptan çıkarın. Bütün malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. 
  • En son olarak salçayı su ile karıştırıp tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Pişmiş patlıcanlı pilav bohçalarının üzerine et soteyi paylaştırıp, sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!