Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları

Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları
24 Mart 2024

Patlıcan musakka veya patlıcan kebap gibi birçok tarifte kendine yer bulan patlıcan, sağlık açısından oldukça faydalı bir sebzedir. İçeriğinde bulunan demir, fosfor ve vitaminler sayesinde kalp sağlığını korumasıyla bilinir. Kızartma, közleme ve fırınlama teknikleri ile pişirilen patlıcanları bu kez rulo yapımında kullanıyoruz. İç harcı domatesli soğan ile doldurulan zeytinyağlı patlıcan ruloları nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Patlıcanla hazırlayabileceğiniz daha fazla tarif için, nefis patlıcanlı tarifler sayfamıza mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları için

Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 3 soğan
  • 1 küp şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 3 domates
  • Tuz, karabiber

Kızartmak için:

  • Zeytinyağı

Sunum için:

  • 4 kiraz domates
  • Kıvırcık maydanoz
Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları yıkayıp 1 cm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. 15 dakika tuzlu suda bekletin.
  2. Suyunu iyice süzdükten sonra kızgın zeytinyağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
  3. Soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğrayın. Tencerede zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Şekeri ve ince dilimlenmiş sarımsakları ekleyin.
  4. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanlara ilave ederek pişirin. Domatesler suyunu çekince tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın.
  5. Her patlıcan diliminin uç kısmına domatesli soğandan yerleştirin. Rulo şeklinde sarın ve birer kürdan batırın.
  6. Isıya dayanıklı bir kaba dizerek 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
  7. Kiraz domatesleri ince dilimleyip patlıcandaki kürdanlara batırın. Kenarlarına maydanoz dizin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo