Patlıcan Reçeli

Patlıcan Reçeli
24 Mayıs 2024

Kahvaltı sofralarınız için farklı bir tarifle karşınızdayız. Patlıcandan reçel mi olur dediğinizi duyar gibiyim. Doğru adımlarla hazırlanan patlıcan reçeli hem kahvaltılarda ekmeğe sürülüp yenilebiliyor, hem de kaymakla birlikte tatlı olarak servis ediliyor. Mevsimin en taze ve minik patlıcanları ile hazırlanan bu reçeli bir kez denedikten sonra bir daha vazgeçemeyeceksiniz. Mevsimin en küçük patlıcanları ile hazırlanan reçel biraz zahmet istese de, buna değiyor. Patlıcan reçeli nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, sizleri mutfağa alalım. Malzemeler hazırsa, evde patlıcan reçeli yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Patlıcan Reçeli Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon patlıcan reçeli, yaklaşık 160 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

Alternatif olarak kahvaltı sofralarınızı renklendirecek ev yapımı çilek reçeli ve nefis kozalak reçeli tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Patlıcan Reçeli için

Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 5-6 adet küçük patlıcan
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet limon tuzu
Patlıcan Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak patlıcanların saplarını kopartın ve soyacak yardımı ile kabuklarını soyun.
  2. Patlıcanları 4 parçaya böldükten sonra tuzlu suyun içinde 15 dakika bekletin.
  3. İçi su dolu bir tencerenin içine, patlıcanları ekleyin. Üzerine limon tuzunu ekleyerek yumuşayana kadar pişirin.
  4. Patlıcanlar hafifçe yumuşamaya başladığında sudan çıkartın ve temiz bez üzerine alın.
  5. Her tarafını kuruladıktan sonra tekrardan tencereye ekleyin. Üzerine su ve toz şeker ilave ettikten sonra kıvam alıncaya kadar pişirin.
  6. Patlıcanlar kıvam almaya başladığında limon suyunu da ekleyin. 
  7. Patlıcanlar tamamen kıvam aldığında oda sıcaklığında soğutun. Soğuyan reçeli cam kavanoza doldurun, serin ve kuru bir yerde saklayın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • İlk aşamada patlıcanları mutlaka tuzlu suda bekletin. Bu sayede acılıklarını giderebilirsiniz.
  • Tarifte kullanacağınız patlıcanların sert olmasına özen gösterin.
  • Aroma katmak için, reçelin içerisine karanfil, tarçın, yıldız anason veya kakule ilave edebilirsiniz.
  • Verilen ölçülerden bir kavanoz reçel hazırlayabilirsiniz. Daha fazlası için ölçüleri orantılı bir şekilde arttırabilirsiniz.
  • Kavanozları mutlaka sıcak su ile sterilize edin ve kurutun.
  • Patlıcan reçelini sade veya kaymakla birlikte servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo