Patlıcan Kıstırma

Patlıcan Kıstırma
29 Eylül 2021

Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan patlıcan, imam bayıldı, hünkar beğendi gibi yemeklerin ana malzemesidir. Düşük kalorisi ve lezzetiyle çok sevilen bu besin, isteğe göre kızartma, fırınlama ve közleme işlemlerinden sonra kullanılır. Patlıcan kıstırma ise, beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanozlu iç harç ile hazırlanan bir yemektir. Hem ana yemek, hem de meze olarak sunulabilir. Peki, patlıcan kıstırma nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, evde patlıcan kıstırma yapımı için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Patlıcan Kıstırma için

Malzemeler

  • 2 kg patlıcan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta

İç harcı için:

  • 150 gram kaşar peyniri
  • Yarım kalıp beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • Pul biber
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Cherry domates
Patlıcan Kıstırma

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve tuzlu suyun içerisinde 15 dakika kadar bekletin.
  2. Soğanı yemeklik bir şekilde doğrayın ve zeytinyağlı tavada pembeleşene kadar soteleyin.
  3. Soyduğunuz patlıcanları ikiye bölün ve 3 cm aralıklarla dilimleyin.
  4. İç harcı için; Kaşar peyniri ve beyaz peyniri bir kaseye rendeleyin.
  5. Maydanozları ince ince kıyarak peynirlerin üzerine ekleyin.
  6. Daha sonra pul biber, karabiber ve yumurtayı da ekleyerek karıştırın.
  7. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak minik köfteler haline getirin.
  8. Dilimlediğiniz patlıcanların arasında minik köfteleri yerleştirin.2 adet yumurtayı temiz bir kaseye kırın ve çırpın.
  9. Hazırladığınız patlıcanları önce yumurtaya, sonra una bulayın, ardından kızgın yağda kızartın.
  10. Patlıcan kıstırmayı cherry domates ve acı biberli sos ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Patlıcan Kıstırma Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanacağınız patlıcanları mutlaka tuzlu suda bekletin. Ardından kağıt havlu ile kurulayın.
  2. Patlıcanları dik bir şekilde dilimlemek yerine, yuvarlak küçük dilimler halinde de kesebilirsiniz.
  3. İç harcında yalnızca kaşar peyniri veya beyaz peynir kullanabilirsiniz.
  4. Kızarttığınız patlıcanları, kağıt havluda beklettikten sonra servis edin.
Yorumlar
avatar
hulyactngdk YORUM 16 Mayıs 2023, 11:57
Merhaba, soğanı nerde kullanıyoruz acaba ? soğanı soteleyin yazmışsınız ama malzemeler kısmında da yok kullanıldığı yer de yazmıyor.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo