Kuru Patlıcan Yemeği

Yüksek vitamin ve mineral oranlarının yanında az kalorisi ile oldukça sevilen patlıcan sebzesi taze ve kurutulmuş olarak tüketilebilir. Yaz aylarında yetişen patlıcan kurutularak tazeliğini korur. Kuru patlıcan yemeği sarımsak, soğan, domates başta olmak üzere yalnızca 7 malzemeden oluşur. İsteğe göre acı biber eklenebilir. Malzemeler hazırsa, kuru patlıcan ile yapılan leziz patlıcan yemeği için tarife geçebiliriz.
Dilerseniz, kuru patlıcan denildiğinde ilk akla gelen kuru patlıcan dolması tarifine de göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Kuru Patlıcan Yemeği Tarifi İçin malzemeler
- 200 gr kuru patlıcan
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Kuru Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?
- Su kaynatılır ve kuru patlıcanlar yumuşayana kadar haşlanır.
- Tencereye zeytinyağı alınır. Yemeklik doğranan soğan tencereye alınır ve kavrulmaya başlanır.
- Sarımsaklar ezilerek eklenir ve salçada kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Patlıcanları ve küp küp doğranan domatesi ekleyerek bütün malzemeleri bir arada kavrulur.
- Tuzunu da ekledikten sonra tenceredeki malzemelerin üzerini geçecek kadar su eklenir, pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR