Patlıcanlı Ve Keçi Peynirli Baklava Böreği

Patlıcanlı Ve Keçi Peynirli Baklava Böreği
24 Ekim 2022

Hilton İstanbul Maslak’ın Şefi Mesut Çıvgın'ın siz okurlarımız için hazırladığı çok özel börek tarifi ile karşınızdayız. İç harcı keçi peyniri ve patlıcan ile zenginleştirilen bu böreği, hazır baklava yufkası ile kolayca yapabilirsiniz.

İftarlık börek tariflerine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patlıcanlı Ve Keçi Peynirli Baklava Böreği için

Malzemeler

Börek için

  • 2 adet patlıcan
  • 100 g keçi peyniri (Rendelenmiş)
  • 1 tutam taze kekik yaprağı (Doğranmış)
  • 2 yaprak baklava yufkası
  • Sarımsak (Yeteri kadar)
  • 20 g tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 3 adet domates
  • 10 g domates salçası
  • 50 g kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Taze fesleğen
  • Tuz
  • Zeytinyağı
Patlıcanlı Ve Keçi Peynirli Baklava Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyarak iri parçalar halinde doğradıktan sonra bir süzgece alarak buzdolabında 1 saat bekletin.
  2. Süre sonunda keçi peyniri ile taze kekiği süzgeçte beklettiğiniz patlıcanın içerisine ilave edin. Tuz, karabiber ve sarımsak ile tatlandırıp bekletmeye devam edin. 
  3. Baklava yufkalarının her birinin yaprağına bir fırça yardımı ile tereyağı sürün ve üst üste koyduktan sonra ikiye bölün. Hazırladığınız patlıcan karışımını yufkanın üzerine koyarak iki tarafını kapatın ve çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 10-12 dakika pişirin.
  4. Sos için domates ve soğanın kabuklarını soyarak kabaca doğrayın. Soğanı zeytinyağı ilave ettiğiniz bir tavada ve kısık ateşte renk almadan yavaş yavaş soteleyin.
  5. Sarımsağı ilave ederek 1 dakika daha soteleyin ve salçayı ilave edin. 5 dakika daha pişirdikten sonra domates ve 200 ml su ekleyerek kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  6. 15-20 dakika kadar kaynattıktan sonra taze fesleğeni bütün olarak içine katıp üzerini kapatın ve ocaktan alın. 30 dakika süreyle demlendirdikten sonra ince bir süzgeçte ve hafif hafif ezerek süzün. Süzdükten sonra tekrar ocağa alın ve kıvam alıncaya kadar kısık ateşte kaynatın. En son bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave ederek karıştırın.
  7. Sunum tabağına önce domates sosunu koyun ve üzerine böreği yerleştirdikten sonra fesleğen ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo