ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ PATLICAN KEBABI

Patlıcan Kebabı

İlk kez Hindistan'da yetiştirilen patlıcan; patlıcan musakka veya patlıcan oturtma gibi etli ve sebzeli birçok tarifte kendine yer bulur. İspanyollar tarafından Avrupa'ya getirilen bu sebze, sinirleri yatıştırmasıyla bilinir. Vitamin ve fosfor bakımından zengin olan patlıcan, kebap yapımında da kullanılabilir. Özellikle Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep yörelerinde sık sık tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınızı güzelleştirecek köfteli patlıcan kebabı tarifine geçebiliriz.

Patlıcan Kebabı Yanına Ne Gider?

Patlıcan kebabını, sumaklı soğan, fındık lahmacun, içli köfte veya yoğurtlu atom ile birlikte sunabilirsiniz.

Sebzelerle harmanlanarak sunulan et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Gaziantep'in meşhur yemeği Ali Nazik tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcan Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gram dinlendirilmiş yağlı kuzu eti
  • 2 adet kemer patlıcan
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 3 adet köy biberi
  • 1,5 santimetre eninde kebap şişleri

Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Kemer patlıcanlar 4 eşit parçaya bölünür.
  • Dinlendirilmiş kuzu etine tuz ilave edilerek zırhta çekilir.
  • Kıyma karışım 6 eşit parçaya bölünür. Kebap şişine bir parça patlıcan bir parça et koyularak tutturulur.
  • Dış rengi koyuya dönene kadar pişirilir. Kuru soğan, közlenmiş domates ve közlenmiş köy biberi ile servis edilir. Afiyet olsun

Fırında Patlıcan Kebabın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kıyma için 1 kg kıymaya 300 gr kuyruk yağı koyarsanız daha lezzetli olacaktır.
  • Patlıcanları kullanmadan önce yarım saat tuzlu suda bekletip süzdürmelisiniz. İyice kurulamayı unutmayınız.
  • Köfte harcını kebaplık kıyma gibi yoğurmak gerekmektedir. İçerisine yalnızca tuz konulup iyice yoğurulmalıdır. Eğer acı olmasını isterseniz pul biber ekleyebilirisiniz.
  • Közde pişirmek yerine fırında pişirmeyi tercih edecekseniz, ilk 20 dakika folyo ile pişirme yapıp ardından folyoyu çıkartarak pişirmeye devam etmelisiniz. Böylece patlıcanlarınız yanmadan ve yumuşak olarak pişecektir. 

1 Porsiyon Patlıcan Kebap Kaç Kaloridir?

  • Oldukça kolay bir şekilde hazırlanan patlıcan kebabının bir porsiyonu, yaklaşık 105 kaloridir. Zengin besin değerlerine sahip olan patlıcan kebabını diyet listelerinize de ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!