ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ PATLICAN KEBAP

Patlıcan kebap

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcan kebap tarifi için malzemeler

  • 2~3 kemer patlıcan (çekirdeksiz)
  • Yarım kg yağlı kuzu kıyma
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı acı veya tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 4~5 sivri biber
  • 2~3 domates
  • İnce lavaş
  • Yoğurt

Patlıcan kebap Nasıl Yapılır

Adım Adım Patlıcan Kebap Yapımı:

İlk kez Hindistan'da yetiştirilen patlıcan; patlıcan musakka veya patlıcan oturtma gibi etli ve sebzeli birçok tarifte kendine yer bulur. İspanyollar tarafından Avrupa'ya getirilen bu sebze, sinirleri yatıştırmasıyla bilinir. Vitamin ve fosfor bakımından zengin olan patlıcan, kebap yapımında da kullanılabilir. Özellikle Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep yörelerinde sık sık tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınızı güzelleştirecek patlıcan kebap tarifine geçebiliriz.

  • Öncelikle kebap için kıymayı derin bir kaba alın. Sarımsakları, salçaları, tuzu ve baharatları kıymanın üzerine ekleyip karıştırın ve iyice yoğurun.
  • Patlıcanları eşit büyüklükte üçe veya dörde bölün. Enine geniş olan şişe önce patlıcanı, daha sonra ceviz büyüklüğünde eti ilave edip, elinizle sıkarak şekil verin.
  • Şişin ucuna kadar sırayla dizin. Kalan şişleri de aynı şekilde hazırlayın. Fırının ızgara bölümünü veya ızgarayı ısıtın.
  • Izgarada kızarıncaya kadar veya fırında 180 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Biber ve domatesleri közleyin.
  • Servis tabağına lavaşı alın. Üzerine patlıcanlı şişi, közlenmiş domatesleri ve yoğurdu yerleştirin.
  • Ana yemeğinizin yanına fırında mücver hazırlayarak daha lezzetli bir sunum hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Patlıcan Kebabın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Patlıcanları pişirmeye başlamadan önce 20 dakika tuzlu suda bekletin ve ardından bol su ile durulayın. Bu sayede patlıcanların koyu rengi ve acılığı gidecektir.
  • Köfte tariflerinin aksine kıymanın içine maydanoz, dereotu koymayın. Bunun yerine baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
  • Tepsiye dizilen patlıcanların üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Patlıcan ve kıyma yumuşayana kadar folyoyu tepsinin üzerinde bekletin ve ardından çıkartıp pişirmeye devam edin.

1 Porsiyon Patlıcan Kebap Kaç Kaloridir?

  • Oldukça kolay bir şekilde hazırlanan patlıcan kebabının bir porsiyonu, yaklaşık 105 kaloridir. Zengin besin değerlerine sahip olan patlıcan kebabını diyet listelerinize de ekleyebilirsiniz.

    Sebzelerle harmanlanarak sunulan et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Gaziantep'in meşhur yemeği Ali Nazik tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.