Parmigiana

Parmigiana
30 Ağustos 2023

Kızarmış patlıcan dilimlerinin, domates sosu ve peynir ile kaplanarak pişirilmesiyle hazırlanan parmigiana, İtalyan yemeklerinden biridir. İtalyanların göç ettiği bölgelere taşıdığı bu yemek, dana etli ve tavuk etli çeşitleriyle de sunulur. Parmigiana yapımında hem mozzarella, hem de parmesan peyniri kullanılır. Malzemeler hazırsa, İtalyan mutfağından parmigiana tarifine geçebiliriz.

Nefis canneloni ve calzone tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 10 Kişi Kaydetti
Parmigiana için

Malzemeler

  • 3 adet patlıcan 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (fırça ile sürmek için)
  • 1 dal taze kekik 
  • 2 diş ezilmiş sarımsak 
  • 4 dal ince kıyılmış adaçayı
  • 700 gr doğranmış domates 
  • 1 yemek kaşığı sirke 
  • 2 çay kaşığı pudra şekeri 
  • 50 gr öğütülmüş parmesan peyniri 
  • 20 gr öğütülmüş parmesan peyniri
  • 40 gr ekmek kırıntısı 
  • 25 gr çam fıstığı 
  • 120 gr mozarella 
  • 1 avuç fesleğen 
Parmigiana

Nasıl Yapılır

  1. Yağ tencereye alınır. İçerine adaçayı, kıyılmış kekik ve sarımsak eklenir. Bir iki dakika kavrulduktan sonra domates, sirke ve şekeri ekleyerek 20-25 dakika koyulaşana kadar pişirilir.
  2. Patlıcanlar ince halkalar halinde kesilir. Önlerine ve arkalarına fırça yardımıyla zeytinyağı sürülür ve ısınmış tava da kızartılır. İçi pişeceği için orta ateşte yapmanız önerilir. 
  3. Bir fırın kabının en altına domates sos koyulur. Üzerine bir kat patlıcan ile kaplanır, baharatlanır, biraz daha sos eklenir. Mozarella, parmesan ve fesleğen eklenir ve malzemeler bitene kadar işleme devam edilir. 
  4. Çam fıstıkları, ekmek kırıntısı ve parmesan karıştırılır ve en üste dökülür. 
  5. Bu şekilde dolapta bekletilebilir ya da hemen fırında pişirilebilir. 
  6. 190 derece 30-40 dakika kontrollü üzeri kızarana kadar pişirilir. 
  7. Fesleğen ile servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo