ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KÖZLENMİŞ PATLICAN KONSERVESİ

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Közlenmiş Patlıcan Konservesi

Sonbahar ayları geldiğinde kışlık yemek hazırlıkları yapılır. Yazın meyve ve sebzelerini kış aylarında da tüketebilmek için en sağlıklı yöntem turşu veya konserve yapmaktır. Patlıcanı her mevsim bulabilmek mümkün olsa da, en olgun halini konservelerde saklayarak lezzetli bir şekilde tüketmeye ne dersiniz. Közlenmiş patlıcan konservesi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir diye merak edenler için, yapım aşamalarını anlattık. Kolları sıvadıysanız, tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak domates konservesi ve bamya konservesi tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Közlenmiş Patlıcan Konservesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • Zeytinyağı
  • 1 kg domates
  • Tuz
  • 1-2 baş sarımsak

Közlenmiş Patlıcan Konservesi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patlıcanları sudan geçirin ve kağıt havlu ile kurulayın. Kürdan ile üzerine minik delikler açın.
  • Patlıcanları ocağın üzerinde, fırın ızgarasında veya mangalda közleyebilirsiniz.
  • Közlenmiş işleminden sonra patlıcanların kabuklarını soyun.
  • Bu esnada domatesleri de fırın ızgarasında közleyin.
  • Patlıcan, sarımsak ve domatesleri küçük küçük doğrayın ve rondodan geçirin.
  • Ezilmiş malzemeleri kavanoza aktarın. Üst kısmında 2 parmak kalınlığında boşluk bırakın.
  • Üzerine bolca zeytinyağı ekleyin ve kapaklarını kapatın.
  • Hazırladığınız konserveleri ters çevirerek bir saat bu şekilde bekletin.
  • Ardından buzdolabında ya da güneş almayan ılık bir ortamda konservelerinizi muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Közlenmiş Patlıcan Konservesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız sebzelerin olgun ve taze olmasına özen gösterin.
  • Tarifte bostan, kemer veya bahçe patlıcanı kullanabilirsiniz.
  • Konserveye közlenmiş kırmızı biber ve soğan da ilave edebilirsiniz.
  • Konserveleri sıcak su ile sterilize etmeyi unutmayın.
  • Konserveleri ağzını kapatarak 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!