Yunan Usulü Musakka

Yunan Usulü Musakka
27 Nisan 2023

Elif Edes'ten Yunan usulü musakka tarifi ile karşınızdayız. Yunan usulü musakka ve klasik patlıcan musakka tarifleri arasındaki en önemli fark, beşamel sostur. Bizim musakkamızda beşamel sos kullanılmaz. Ek olarak Yunan mutfağında musakkaya mercanköşk ve tarçın gibi eklemeler de yapılabilir.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Yunan Usulü Musakka için

Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 3 -4 adet patlıcan
  • 100 g eski kaşar peyniri rendesi (Kokusuz)

Kıyma iç için;

  • 200 g kıyma
  • 2-3 adet domates (Kabuksuz ve çekirdiği çıkarıldıktan sonra küçük doğranmış)
  • 1 adet soğan (Küçük doğranmış)
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2-3 adet yeşil biber (Küçük doğranmış)
  • 1/2 demet maydanoz (Kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 bardak su
  • Tatlı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tarçın

Beşamel sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • Muskat
  • Tuz
  • Biber
  • 1 adet yumurta sarısı
Yunan Usulü Musakka

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları şeritli kesin ve 1cm.kalınlığında dilimledikten sonra kızartın.
  2. Patatesleri soyduktan sonra 1 cm. kalınlığında keserek hafifçe kızartın.
  3. Soğan ve biberi bir tavaya alarak soteleyin. Tuz ve karabiber ekledikten sonra 4-5 dakika kavurun. Kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Son olarak sarımsak, toz biber ve salçayı ekleyerek karıştırın.
  4. Domatesi bir tencereye alın ve 1 bardak sıcak su, tuz, karabiber ile tarçını ilave ettikten sonra kapağı kapalı olarak 30 dakika süreyle suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapatın ve maydanozu ilave ederek ılınmaya bırakın.
  5. Beşamel sos için un ve yağı kavurun. Sütü ilave ederek kısık ateşte sürekli çırparak kaynatın ve ocaktan alın.  Son olarak yumurta sarısı ve baharatları ekleyin.  
  6. Fırına girecek kabın tabanına az beşamel sos yayın. Sonra sırasıyla patates, patlıcan, kıymalı harcı tek kat olarak yayın.  İkinci kata patlıcan dizin ve en üste kalan beşamel sosu yaydıktan sonra peynir rendesini serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında, üzeri kızarana kadar 30 -40 dakika pişirin.
  7. Sıcak servis edin.
Püf Noktası
  • Arzuya bağlı olarak patlıcanı tuzlu suda 30 dakika bekletebilirsiniz.
  • Patlıcan ve patatesi kızartmak yerine  az zeytinyağı sürerek 180 derecedeki fırında her iki taraflarını 20’şer dakika pişirilebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo