Teşrübe

Kilis mutfağının en sevilen patlıcan yemeklerinden biri olan teşrübe, Antep mutfağında da sık sık tüketilir. Ana malzemeleri et, patlıcan ve domates olan bu yemek, tırnak pidenin üzerine ilave edilir. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, teşrübe tarifi için detaylara geçebiliriz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Teşrübe Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr kuzu kuşbaşı et
- 500 gr küçük patlıcan
- 3 adet tırnak pide
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- 5 bardak su
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
Teşrübe Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağ alınır ve kuşbaşı etler yağda kavrulur.
- Soğan yemeklik doğranarak içerisine eklenir ve kavrulma işlemin devam edilir.
- Biber ve domates doğranarak tencereye ilave edilir.
- Salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. Su ve baharatlar eklenerek pişmeye bırakılır.
- Patlıcanlar alacalı soyulur, kızgın yağda kızartılır.
- Pişen etlerin olduğu tencereye eklenerek 5-6 dakika pişirilir.
- Tırnak pideler kareler halinde dilimlenerek sunum tabağına alınır.
- Yemeğin suyu pidelerin üzerine gezdirilir.
- Sarımsaklı yoğurt hazırlanır, tırnak pidelerin üzerine dökülür.
- Pişen yemek güzel bir sunumla tabağa alınır ve servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR