Ekşili Patlıcanlı Doğrama

Sosyal Medya yıldızı @dilekinmutfagi Dilek Çıngıl’dan, Antep usulü ekşili patlıcan tarifi ile karşınızdayız. Kuşbaşı et, nohut ve patlıcan ile hazırlanan bu yemek, özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. İsteğe göre kurutulmuş patlıcan da kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, ekşili patlıcan tarifi için detaylara geçebiliriz.
Patlıcan denildiğinde ilk akla gelen patlıcan oturtma ve patlıcan dizme tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat

Ekşili Patlıcanlı Doğrama Tarifi İçin malzemeler
- 500 g kuşbaşı et
- 1 kase nohut (Haşlanmış)
- 2 adet patlıcan (Doğranmış) veya 1 kase kuru patlıcan (Haşlanmış ve dilimlenmiş)
- 1 adet kuru soğan (Küp küp doğranmış)
- 3 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 1/2 limon suyu
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kuru nane
Ekşili Patlıcanlı Doğrama Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı eti tencereye alarak suyunu çekene kadar kavurun. Soğanı ve yağı ilave ederek kavurmaya devam edin.
- Domates ve biber salçasını küçük bir kasede karıştırın ve sarımsakla birlikte tencereye ilave edin ve kavurun.
- Daha sonra nohut ve patlıcanı ilave edin ve tuz ekleyin. Tüm malzemelerin üstünü biraz geçecek kadar su ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca altını kısın ve et ile nohut yumuşayana kadar pişirin. Son olarak limon suyunu ekleyin ve 2 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın.
- Tereyağını küçük bir tavaya alarak erittikten sonra naneyi ilave edin.
- Ekşili patlıcanlı doğramayı servis kabına alın ve naneli tereyağını üzerine gezdirdikten sonra sıcak servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR