Armutlu Izgara Patlıcan Salatası

Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Armutlu Izgara Patlıcan Salatası Tarifi İçin malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 1 adet armut
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Armutlu Izgara Patlıcan Salatası Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup 10-15 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Daha sonra kurulayıp halka halka dilimleyin. Üzerlerine bir miktar zeytinyağı, tuz ve karabiber gezdirin. İster fırında isterseniz de tost makinesinde kızarana kadar pişirin.
- Armudun kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın ve dilimlerek hafif yağlanmış tavada kısık ateşte soteleyin.
- Izgarada pişirdiğiniz patlıcanları servis tabağına yayın. Üzerine armut dilimlerini yerleştirin. İnce kıyılmış maydanozu ve limon kabuğu rendesini serpin. Sirke, limon suyu, tuz, karabiber ve zeytinyağını bir kasede karıştırın ve salatanın üzerine gezdirerek servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR