Patlıcanlı Dana Bonfile

Patlıcan ve dana bonfileyi bir araya getirdik. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu yemek, özellikle davet sofralarının vazgeçilmezidir. Yüksek ateşte kızartılan bonfile, dilimlenmiş domates, patlıcan ve biber ile birlikte sunulur. Malzemeler hazırsa, patlıcanlı dana bonfile tarifi için detaylara geçelim.
Patlıcan sevenler için birbirinden lezzetli yemeklerin bulunduğu patlıcanlı tarifler sayfamızı buraya bırakıyoruz. Alternatif olarak dana lokum ve dana kuşbaşı güveç tarifine göz atmayı unutmayın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Patlıcanlı Dana Bonfile Tarifi İçin malzemeler
- 600 gram dana bonfile
- 15 adet arpacık soğan (yoksa 2 adet kuru soğan)
- 3 adet patlıcan
- 4 adet domates
- Sıvıyağ
- Karabiber
- Tuz
Patlıcanlı Dana Bonfile Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve tuzlu suya koyarak 10 dakika bekletin.
- Ardından patlıcanları sudan alın ve kağıt havlu yardımıyla güzelce kurulayın.
- Kurulanan patlıcanları yatay bir şekilde dilimleyin. Tavanın içerisine az miktarda yağ koyun.
- Patlıcanları bu yağda kızartın ve fırın tepsisine yerleştirin.
- Aynı tavanın içine arpacık soğanları koyarak soteleyin.
- Arpacık soğanınız yoksa, kuru soğanı yatay olacak şekilde dilimleyin ve tavada kızartın.
- Sotelenen soğanları da tepsiye, patlıcanların arasına alın.
- Tavaya az miktarda yağ ekleyin ve bonfileleri, yüksek ateşte 3-4 dakika pişirin.
- Domatesleri güzelce yıkayın ve rondodan geçirerek rendeleyin.
- Hazırladığınız domates püresini bonfile üzerinde gezdirin. Karabiber ve tuz ile tatlandırın.
- Eti de tepsiye alın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR