Patlıcanlı Dana Bonfile

Patlıcanlı Dana Bonfile
19 Haziran 2023

Patlıcan ve dana bonfileyi bir araya getirdik. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu yemek, özellikle davet sofralarının vazgeçilmezidir. Yüksek ateşte kızartılan bonfile, dilimlenmiş domates, patlıcan ve biber ile birlikte sunulur. Malzemeler hazırsa, patlıcanlı dana bonfile tarifi için detaylara geçelim.

Patlıcan sevenler için birbirinden lezzetli yemeklerin bulunduğu patlıcanlı tarifler sayfamızı buraya bırakıyoruz. Alternatif olarak dana lokum ve dana kuşbaşı güveç tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Patlıcanlı Dana Bonfile için

Malzemeler

  • 600 gram dana bonfile
  • 15 adet arpacık soğan (yoksa 2 adet kuru soğan)
  • 3 adet patlıcan
  • 4 adet domates
  • Sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz
Patlıcanlı Dana Bonfile

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve tuzlu suya koyarak 10 dakika bekletin.
  2. Ardından patlıcanları sudan alın ve kağıt havlu yardımıyla güzelce kurulayın.
  3. Kurulanan patlıcanları yatay bir şekilde dilimleyin. Tavanın içerisine az miktarda yağ koyun.
  4. Patlıcanları bu yağda kızartın ve fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Aynı tavanın içine arpacık soğanları koyarak soteleyin.
  6. Arpacık soğanınız yoksa, kuru soğanı yatay olacak şekilde dilimleyin ve tavada kızartın.
  7. Sotelenen soğanları da tepsiye, patlıcanların arasına alın.
  8. Tavaya az miktarda yağ ekleyin ve bonfileleri, yüksek ateşte 3-4 dakika pişirin.
  9. Domatesleri güzelce yıkayın ve rondodan geçirerek rendeleyin.
  10. Hazırladığınız domates püresini bonfile üzerinde gezdirin. Karabiber ve tuz ile tatlandırın.
  11. Eti de tepsiye alın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo