Parmesanlı Patlıcan

Parmesanlı Patlıcan
22 Mart 2021

İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Sevgili Büşra Kiş'ten parmesan peyniri ve patlıcan dilimleri ile hazırlanan nefis bir atıştırmalık tarifi. Kızartma usulüyle hazırlanan parmesanlı patlıcanları pilav, makarna gibi yemeklerin yanında sunabilirsiniz.

Alternatif olarak patlıcan kıstırma ve patlıcan oturtma tarifini de deneyin. Daha fazlası için patlıcanlı tarifler sayfamızı ziyaret edin.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Parmesanlı Patlıcan için

Malzemeler

  • 4 patlıcan
  • 200 gr parmesan peyniri
  • 100 gr mozarella peyniri
  • 300 panko/galeta unu
  • 2 yumurta 
  • 50 gr süt
  • Tuz 
  • Karabiber 

Sos için:

  • 3 domates 
  • Sarımsak
  • 30 gr salça
  • Fesleğen
Parmesanlı Patlıcan

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulur ve yuvarlak şekilde doğranır.
  2. Patlıcanların acılığını gidermek için bir kasede tuzlu su hazırlanır ve patlıcan dilimleri bu suda 15 dakika bekletilir.
  3. Bu esnada un ve süt karıştırılır.
  4. Patlıcanların suyu süzüldükten sonra kağıt havlu yardımıyla kurulanır.
  5. Dilimlenmiş patlıcanlar sırası ile yumurta ve pankoya batırılır ve tavada kızartılır.
  6. Domates sos ve peynir aralara gelecek şekilde iki kat dizilir. Üzerine mozarella ve rendelenmiş parmesan peyniri atılır. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo