ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ PARMESANLI PATLICAN

Parmesanlı Patlıcan

Parmesanlı patlıcan

İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Sevgili Büşra Kiş'ten parmesan peyniri ve patlıcan dilimleri ile hazırlanan nefis bir atıştırmalık tarifi. Kızartma usulüyle hazırlanan parmesanlı patlıcanları pilav, makarna gibi yemeklerin yanında sunabilirsiniz.

Alternatif olarak patlıcan kıstırma ve patlıcan oturtma tarifini de deneyin. Daha fazlası için patlıcanlı tarifler sayfamızı ziyaret edin.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Parmesanlı Patlıcan Tarifi İçin malzemeler

  • 4 patlıcan
  • 200 gr parmesan peyniri
  • 100 gr mozarella peyniri
  • 300 panko/galeta unu
  • 2 yumurta 
  • 50 gr süt
  • Tuz 
  • Karabiber 

Sos için:

  • 3 domates 
  • Sarımsak
  • 30 gr salça
  • Fesleğen

Parmesanlı Patlıcan Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulur ve yuvarlak şekilde doğranır.
  • Patlıcanların acılığını gidermek için bir kasede tuzlu su hazırlanır ve patlıcan dilimleri bu suda 15 dakika bekletilir.
  • Bu esnada un ve süt karıştırılır.
  • Patlıcanların suyu süzüldükten sonra kağıt havlu yardımıyla kurulanır.
  • Dilimlenmiş patlıcanlar sırası ile yumurta ve pankoya batırılır ve tavada kızartılır.
  • Domates sos ve peynir aralara gelecek şekilde iki kat dizilir. Üzerine mozarella ve rendelenmiş parmesan peyniri atılır. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!