Patlıcan Musakka
15 Ağustos 2023

Türk mutfağının geleneksel yemeklerinde sık sık yer verilen patlıcan; et yemekleri ile harmanlanarak sunulur. Sindirim sistemini rahatlatan bu sebze, Balkan ülkelerinde de tüketilen musakka yemeğinin ana malzemesidir. Yüksek oranda lif içerdiği için, diyet listelerinin vazgeçilmeyen lezzetleri arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa, pratik zeytinyağlı patlıcan musakka nasıl yapılır gelin beraber görelim.

Öğle ve akşam öğünlerinde sıklıkla tercih edilen patlıcan yemeklerini, birbirinden farklı tarifler ile birleştirerek yeni lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. Sağlıklı ve pratik yemek tariflerine sebze yemekleri kategorisinden ulaşın. Diyet listelerinde sık sık yer verilen zeytinyağlı enginar tarifine göz atmayı unutmayın.

1 Porsiyon Patlıcan Musakka Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık patlıcan musakka yaklaşık 60, bir porsiyon ise ortalama 130 kaloridir.
  • Folik asit bakımından oldukça zengin olan patlıcanın kalorisini düşürmek için, kızartma işleminin ardından kağıt havlu yardımıyla yağları süzebilirsiniz. Kalori düşürmenin diğer yolu ise patlıcanları kızartmak yerine fırında pişirmektir. 
  • Dilerseniz, hemen hemen aynı malzemelerle hazırlanan hünkar beğendi tarifini de deneyebilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 11 Kişi Kaydetti
Patlıcan Musakka için

Malzemeler

  • 4 tane orta boy çekirdeksiz patlıcan
  • 1 tane orta boy soğan (isteğe bağlı büyük boyda olabilir)
  • 300 gr az yağlı kıyma
  • 3 tane yeşil köy biberi (çarliston biber de olur)
  • 1 tane büyük boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber
  • Sıcak su

Patlıcanları kızartmak için

  • ½ su bardağı sıvı yağ
Patlıcan Musakka

Nasıl Yapılır

    
Servis Önerisi

Yanına pirinç pilavı ve acılı ezme yaparak sofranızı zenginleştirebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Patlıcanları tuzlu suda bekletmek oldukça önemlidir. Bekletme işleminin ardından patlıcanları soğuk süt ile yıkayarak lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Kullanacağınız patlıcanların siyah ve taze olmasına dikkat edin.
  • Kızartma işleminden sonra patlıcanları kağıt havlu üzerinde bekletin. Bu sayede fazla yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz.
  • Kıymaya ekleyeceğiniz malzemelerin iyice kavrulması gerekir. Aksi takdirde biber ve domateslerin tadı yemeğe geçmeyecektir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo