ANASAYFA TARİFLER DOLMA TARİFLERİ KIYMALI MOZZARELLALI DOLMA

Kıymalı Mozzarellalı Dolma

Kıymalı mozzarellalı dolma

Sevgili Zeynep Dinç’den lezzet okurları için enfes bir tarif. Kıyma ve mozzarella peynirini hiç birlikte denediniz mi? Eğer cevabınız hayırsa, sizin için nefis bir önerimiz var. Kıyma, patlıcan ve dolmalık biber ile hazırlanan bu yemeği, küçük porsiyonlar halinde sunabilirsiniz.

Zeytinyağlı patlıcan dolması ve kabak çiçeği dolması tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Mozzarellalı Dolma Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet büyük boy dolmalık biber
  • 1 adet orta boy topan patlıcan

İç harcı için

  • 200 g dana kıyma
  • 1 su bardağı organik pirinç (Önceden ıslatılmış)
  • 1 adet orta boy soğan (Küçük doğranmış)
  • 3 adet orta boy domates (Rendelenmiş)
  • 1 orta boy domates (Dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

  • 6 adet mozzarella dilimi

Kıymalı Mozzarellalı Dolma Nasıl Yapılır?

  • İç harç için gerekli tüm malzemeyi bir kaba alarak karıştırın. 
  • Biberleri ve patlıcanı oyduktan sonra iç harç ile doldurun ve üzerlerini domates dilimleri ile kapatın.
  • Dolmaları orta boy bir tencereye yerleştirdikten sonra 2 bardak sıcak su ekleyin ve üzerine sıcağa dayanıklı bir tabak kapatın.
  • Tencerenin kapağını da kapatın ve orta ateşte pişirmeye başlayın.
  • Su kaynayınca ateşi kısarak dolmaları 15 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. 
  • Pişen dolmaları bir fırın kabına alın ve üzerlerine birer dilim mozzarella peyniri koyarak önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10 - 15 dakika daha pişirin. Sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!