ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ ETLİ YILBAŞI MENÜSÜ: YILBAŞI İÇİN 18 ETLİ YEMEK TARİFİ

ETLİ YILBAŞI MENÜSÜ: YILBAŞI İÇİN 18 ETLİ YEMEK TARİFİ

Etli yılbaşı menüsü nasıl yapılır? Yılbaşı için hangi et yemekleri yapılabilir? Siz de yılbaşı menüsü etsiz olmaz diyenlerdenseniz, yılbaşı için birbirinden lezzetli, kolay ve pratik 18 etli yemek tarifine göz atın.
Etli Yılbaşı Menüsü: Yılbaşı İçin 18 Etli Yemek Tarifi

İçeriğinde potasyum, protein, fosfor, demir ve birçok mineral barındıran et yemekleri; sade, sebzeli ve soslu olarak sunulur. Genellikle haşlama, fırınlama ve kızartma şeklinde pişirilir. En sevilen çeşitleri ise yumuşaklığı ile bilinen kuzu ve dana etidir. Kas ve kemik sistemini güçlendiren kırmızı et, kalp sağlığını korumasıyla da bilinir. Özellikle yaşlılık döneminde ortaya çıkan kemik hastalıkları riskini düşürür. Beslenme yetersizliklerini azaltmasının yanı sıra vücudu enerjik ve canlı tutar. Et yemeklerini hazırlarken dikkat edilmesi gereken nokta ise kullanılan baharatlardır. Yemeğe aroma katmak için kullanılan nane, pul biber, isot, kekik, kimyon, karabiber gibi baharatlar doğru bir şekilde ayarlanmalıdır. Etin çabuk pişmesi ve yumuşaması için dinlendirme işlemi de unutulmamalıdır. Peki, yılbaşı için hangi et yemekleri yapılabilir? Etli yılbaşı menüsünde hangi yemekler var? İşte sizin için hazırladığımız birbirinden lezzetli 18 farklı yılbaşı et yemeği tarifi:



Fileto, etin kemiklerinden arındırılmış bölümüne verilen isimdir. İsteğe göre dana, kuzu, koyun, tavuk ve balık filetoları hazırlanabilir. Dana fileto ise, yüksek ateşte mühürlenerek pişirilen bir yemektir.

Ağızları sulandıracak; Dana fileto



Yılbaşı sofralarında farklı tatlar denemek isteyenler için, duxelle pirzolayı öneriyoruz. Fransız mutfağına özgü bir sos olan duxelle sosu ile pirzolaları marine ettikten sonra, etleri kızartarak servis edebilirsiniz.

Fransız usulü; Duxelle dana pirzola



Rostoyu hiç kuzu etiyle denediniz mi? Genellikle dana antrikot ile hazırlanan rosto, İngiliz ve Amerikan mutfağının en sevdiği yemekler arasındadır. Yeni yıla girerken siz de aromalı kuzu rosto hazırlayarak kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Yılbaşı akşam yemeği için kararınız kuzu rosto olursa mutfağa biraz daha erken girseniz iyi olur. Çünkü yaklaşık olarak bu lezzetli tarifin hazırlık süresi 35, pişirme süresi 50 dakikadır. 

Ağızda dağılan yumuşacık; Kuzu rosto



Yılbaşı sofralarında daha aperatif tatlara yer vermek istiyorsanız, kuşbaşı olarak hazırlanan ciğer şiş tarifini deneyebilirsiniz. Sebzeler eşliğinde sunulan ciğer şişi, hem fırında, hem de ızgarada hazırlayabilirsiniz.

Lavaş ve soğan eşliğinde; Ciğer şiş



Ana malzemeleri kuzu eti, domates ve patates olan klasik güveç, adından anlaşılacağı üzere en klasik tariflerden biridir. Küçük güveç kaplarında hazırlanan bu yemek, hafif ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin de favorisi.

Klasikten şaşmam diyenlere; Klasik etli güveç



Dana bifteği ile nefis bir yemek hazırlamak istiyorsanız, sizi böyle alalım. İtalyan mutfağından dünyaya yayılan dana pikatayı, yalnızca 6 malzeme ile hazırlayabilirsiniz. Hazırlama süresi ortalama 30-35 dakikadır.

Az malzemeli çok lezzetli; Dana pikata



Farklı kültürlerin yemeklerini kendi mutfağına taşımak isteyenler için, steak and paris mash tarifini öneriyoruz. Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan steak and paris mash, biftek, patates ve tereyağının birleşiminden oluşur.

Yalnızca 3 malzemeli; Steak and paris mash