ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ FIRIN BEYTİ

Fırın beyti

Urfa yöresi ile özdeşleştirilen beyti, kuzu eti ile hazırlanır. Lavaş ekmeğinin içerisinde servis edilen bu yemek, protein ve demir bakımından oldukça zengindir. Yoğurt ve domates sosu ile servis edilir. Kemik hastalıkları riskini düşürmesinin yanı sıra kas gelişimine de destek olur. Özellikle Güneydoğu Anadolu'da sık sık tüketilir. Hazırsanız, yılbaşı sofralarında yer verilen fırın beyti nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırın beyti tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr kuzu kıyma
  • 4 diş sarımsak
  • 2~3 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı Antep fıstığı
  • 2 yemek
  • kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Sunum için

  • Lavaş ekmeği
  • 1 domates
  • 1 sivri biber

Fırın beyti Nasıl Yapılır

  • İlk olarak sarımsağı ezin ve kıyma ile harmanlayın. Ardından baharatları ekleyerek 20 dakika boyunca yoğurun. Kalan malzemeleri de ekleyerek yoğurma işlemine devam edin.
  • Hazırladığınız kıyma harcını ızgarada pişirin. Pişen kıymayı lavaş ekmeğine sarın.
  • Yanında servis etmek için; domates, biber ve patlıcan közleyin.
  • Sosu için; rendelenmiş domatesi kısık ateşte kavurun. Ve lavaş ekmeklerin üzerinde gezdirin.
  • Fırın beyti yemeğini, acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Fırın Beytinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Beyti hazırlamanın en önemli noktası, kıyma harcını iyice yoğurmaktır.
  • Lavaş ekmeklerinin sertliğini almak için, ızgara üzerinde bekletebilirsiniz.
  • Pişen kıymayı lavaşa ekledikten sonra üst kısmına az miktarda kaşar ekleyin. Böylece daha lezzetli olacaktır.
  • Hazırladığınız sosu ve yoğurdu servis esnasında ekleyin.

1 Porsiyon Fırın Beyti Kaç Kaloridir?

Fırın beytinin bir porsiyonu, yaklaşık 195 kaloridir. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Yapımında lavaş ekmeği kullanıldığı için küçük porsiyonlar tüketilmesi önerilir.

Farklı yörelere ait kebap tarifleri damak zevkinize hitap ediyorsa, Hatay usulü tepsi kebabı tarifini deneyebilirsiniz. Siz de sofralarınızda yeni tatlara yer vermek  istiyorsanız, et yemeklerine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.