ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ POT ROAST

Pot Roast

Pot Roast

Pot roast, sert bir etin nemli ısıda ağır ağır pişirilmesine verilen isimdir. Bu teknikle pişirilen etler, pot roast olarak adlandırılır. Özellikle biftek, pot roast yapımında en çok tercih edilen et türüdür. Bifteğe ek olarak havuç ve biberiye de ilave edilir. Malzemeler hazırsa, pot roast tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için biftek tarifleri sayfamıza göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pot Roast Tarifi İçin malzemeler

  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 1,5 kg mandren biftek 
  • 2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan, soyulmuş ve yarıya bölünmüş
  • 7 adet havuç, 2 parmak kalınlığında kesilmiş 
  • 1 bardak kırmızı şarap, isteğe bağlı
  • 3 su bardağı et suyu
  • 3 dal taze biberiye
  • 3 dal taze kekik

Pot Roast Nasıl Yapılır?

  • Fırını 160 derecede ısıtın. 
  • Bifteğe bol bol tuz ve karabiber dökün.
  • Zeytinyağını büyük bir tencereye alın. Soğanları ekleyerek kavurun. Ayrı bir tabağa alın. 
  • Havuçları ekleyin, kızarana kadar havuçları da soteleyerek kenara alın. 
  • Gerekirse biraz daha yağ ekleyerek eti tencereye alın, arkalı ve önlü eti kızartın ve bir tabağa alın. 
  • Tencere daha sıcakken şarap ve et suyunu ekleyin. Et, havuç ve soğanları ekleyin. 
  • Baharatları da ilave edin ve kabağını kapatarak fırında 1-2 saat kontrollü şekilde pişirin. 
  • Et dokunulduğunda parçalanıyorsa hazır demektir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!