ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ EV YAPIMI CİĞER ŞİŞ

Ev Yapımı Ciğer Şiş

Ev Yapımı Ciğer Şiş

Ciğer, sakatatlar içinde en yaygın şekilde tüketilendir. Yüksek oranda protein içeren ciğer, isteğe göre fırında, tavada, ızgarada ve şişte pişirilebilir. Diyarbakır yöresi ile özdeşleşen ciğer şiş, 'ciğer kebabı' olarak da bilinir. Kuşbaşı şeklinde doğranan ciğerler şişe batırılır, yanına domates ve biber eklenir. Hazırlanan ciğerler şişte pişirildikten sonra, lavaşa sarılarak servis edilir. Evde ciğer şiş yaparken çöp şiş veya demir şişler kullanabilirsiniz. Biz ciğer şiş yapımı için fırında pişirme yöntemini anlattık, isteyenler ızgarada da pişirilebilir. Malzemeler hazırsa, evde ciğer şiş nasıl yapılır, ciğere hangi baharat konur birlikte görelim.

Püf noktalarıyla sunulan Arnavut ciğeri ve Edirne tava ciğeri tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ev Yapımı Ciğer Şiş Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gram dana ciğer
  • 1 adet domates
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 1 adet biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Ev Yapımı Ciğer Şiş Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak ciğerleri kuşbaşı şeklinde doğrayın ve sudan geçirin.
  • Ciğerlerin kanını akıttıktan sonra süzülmesi için kenarda bekletin.
  • Bir kabın içerisine alarak ciğerleri baharatlarla harmanlayın.
  • Domates ve biberi ciğerlerin büyüklüğünde doğrayın.
  • Çöp şişe ciğer, sebze ve kuyruk yağını dizin.
  • Fırın ızgarasına hazırladığınız ciğer şişleri dizin.
  • Şişlerin üzerine minik parçalı olacak şekilde tereyağı ekleyin.
  • Fırının içerisine içi suyla doldurulmuş fırın tepsisi bırakın.
  • 180 dereceli fırında ciğer şişleri yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişme esnasında ara sıra ciğerlerin yönünü çevirin.
  • Hazırladığınız ciğer şişleri, ev yapımı lavaş ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Ciğer Şiş Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Zamandan tasarruf etmek için, ciğerleri doğranmış şekilde satın alabilirsiniz.
  • Ciğerlerin suyunu iyice süzün. 
  • Daha önce dediğimiz gibi ciğerleri çöp şiş yerine demir şişlerde de pişirebilirsiniz.
  • Ciğere hangi baharat konur diye merak edenler için tariftekilerin yanı sıra kimyon, nane ve kırmızı toz biber de ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Ciğer Şiş Kaç Kalori?

  • 100 gramlık ciğer şiş, ortalama 190 kaloridir. Ciğer şiş tarifinin bir porsiyonu ise, yaklaşık 285 kalori değerindedir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!