ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ MARİNELİ DANA KABURGA

Marineli Dana Kaburga

Marineli dana kaburga

En lezzetli et çeşitleri arasında yer alan dana eti, dünyada en çok tüketilen en çeşitleri arasında yer alır. Özellikle Avrupa, Avustralya ve Amerika'da çok rağbet gören bir besindir. Protein, potasyum, demir ve çinko bakımından zengin olan dana eti, kemik ve kas gelişimini destekler. Et yemekleri genellikle sosla birlikte sunulsa da, dana eti pişirilmeden önce marine edilir. Malzemeleriniz hazırsa; hem besleyici, hem de lezzetli marineli dana kaburga tarifine geçebiliriz.

Dana etiyle hazırlayabileceğiniz farklı tarifler arıyorsanız, nefis marinatlı dana pirzola ve rosto tarifini notlarınız arasına ekleyin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Marineli Dana Kaburga Tarifi İçin malzemeler

  • 6 adet kemikli dana kaburga 
  • 12 adet küçük patates 
  • 2 dal taze kekik
  • 2 dal taze biberiye
  • 8 diş sarımsak

Marine etmek için:

  • 1 demet taze kekik
  • 1 demet taze biberiye
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kahve kaşığı karabiber

Marineli Dana Kaburga Nasıl Yapılır?

  • Kaburgayı marine malzemeleri ile birlikte 1 gün süreyle buzdolabında bekletin. Marine ettiğiniz dana kaburgayı 24 saat boyunca fırının buhar ayarında pişirin. Pişirme süresinin sonunda fırından çıkartarak 5-10 dakika dinlendirin.
  • Ardından az yağlı bir tavada bir tutam kekik ve biberiye ile etinizi mühürleyin. Küçük patatesleri kekik, biberiye ve doğranmış sarımsaklarla birlikte bir fırın torbasına alın ve 1 saat boyunca 170 derecelik fırında pişirin.   
  • Servis tabağına aldığınız dana kaburgayı patateslerle birlikte süsleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!