ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER ALMAN USULÜ ET ROULADEN

Alman Usulü Et Rouladen

Alman Usulü Et Rouladen

Alman usulü et rouladen, içi dolgulu lezzetli et ve kendi suyundan yapılmış sosu ile yiyenleri hayran bırakıyor. Genellikle domuz pastırmasından yapılan bu yemek, farklı ülkelerde dövülmüş kırmızı et kullanılarak da hazırlanabilir. Ana malzemeleri soğan, hardal ve ettir. Alman mutfağında çok sevilen et rouladan, Macaristan'da da sık sık tüketilir. Siz ve malzemeleriniz hazırsa et rouladen tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için pot roastbeef bourguignon vebeef stroganoff tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Alman Usulü Et Rouladen Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı dijon hardal
  • 110 gr yuvarlak et, dövülmüş
  • ½ adet kıyılmış soğan
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 8 dilim pastırma
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ 
  • 440 ml sıcak su (et suyu da olabilir)
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı ekşi krema 

Alman Usulü Et Rouladen Nasıl Yapılır?

  • Her et parçasının içerisine hardal, soğan, tuz, karabiber ve toz kırmızı biber serpin. İçlerine dilim pastırma koyarak rulo şeklinde yuvarlayın. Kürdan ile sabitleyin. 
  • Yağı tavaya alın ve ısıtın. Etlerin her yüzeyi kızarana kadar pişirin.
  • Et kızardığı zaman su ekleyerek yumuşayana kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin. 
  • Et rulolarını tavadan çıkartın. 
  • Nişasta ve et suyundan birkaç kaşığı bir kapta çırpın ve tavaya geri alarak sos kıvam alana kadar pişirin.
  • Ekşi krema ilave ederek hızla karıştırın ve altını kapatın. 
  • Etlerin üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!