ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ DANA PİKATA

Dana Pikata

Dana Pikata

İtalyan mutfağına özgü bir yemek olan dana pikata, dana bifteği ile hazırlanmaktadır. Yapımında çok fazla malzeme kullanılmayan bu yemek, lezzetiyle hemen hemen birçok ülkede hazırlanır. Peki, evde dana pikata nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, dana pikata yapımı için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak marinatlı dana pirzola veya rosto tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Dana Pikata Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gram dana biftek
  • Çekilmiş taze karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Pişirmek için:

  • 3 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

Dana Pikata Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle dana bifteği ikiye kesin. Ardından bıçak sırtı kalınlığında olacak şekilde halkalara bölün.
  • Dilimlediğiniz etleri, bıçakla hafifçe dövün.
  • Bifteğin üzerine tuz ve karabiber serpiştirin.
  • Bir tabağın içerisine 4 yemek kaşığı un ekleyin. Et dilimlerini una bulayın.
  • Farklı bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırın ve çırpın.
  • Unladığınız etleri yumurtaların içerisinde marine edin.
  • Etleri ay çiçek yağı eklediğiniz bir tavada önlü arkalı kızartın.
  • Kızaran etleri servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dana Pikata Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte dana eti yerine kemiksiz tavuk eti kullanabilirsiniz.
  • Dana etini çok kalın veya çok ince olmayacak şekilde doğramaya özen gösterin.
  • Kızarttığınız etleri kağıt havluya alarak 5 dakika dinlendirin.
  • Dilerseniz, etin üzerine kapari ve defne yaprağı ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Dana Pikata Kaç Kalori?

  • Dana pikatanın bir porsiyonu, yaklaşık 170 kaloridir. Protein, potasyum ve demir bakımından zengin bir yemektir. Ancak kızartma usulüyle pişirildiği için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!