ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ STEAK AND PARİS MASH

Steak And Paris Mash

Steak and Paris Mash

Steak and Paris mash, Fransız mutfağına özgü bir yemektir. Steak yapımı için biftek çift taraflı olarak pişirilir. İsteğe göre az pişmiş, orta veya iyi pişmiş olarak sunabilirsiniz. Paris mash ise bir çeşit patates püresidir. Diğer pürelerden farklı olarak pürüzsüz bir kıvamı vardır. Yalnızca iki malzeme ile hazırlanan Paris mash, tereyağı ve patates karışımından oluşur. Kıvamı oldukça yumuşaktır. Genellikle biftek, antrikot gibi kırmızı et yemeklerinin yanında sunulur. Peki, steak and paris mash nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, evde steak and paris mash yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak marinatlı dana pirzola tarifini de deneyebilirsiniz. Et yemeklerinin yanına çok yakışan dömi glas sos tarifine göz atmayı unutmayın.  

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Steak And Paris Mash Tarifi İçin malzemeler

  • Biftek (kişi sayısına göre)

Paris Mash için

  • 200 gram tereyağı
  • 1 kg patates

Steak And Paris Mash Nasıl Yapılır?

  • Paris mash için; Patateslerin kabuklarını soyun ve haşlayın.
  • Haşlanan patatesleri patates ezeceği veya çatal ile ezerek püre haline getirin.
  • Hazırladığınız püreyi iki kez tel süzgeçten geçirin. Bu sayede pürüz kalmasını önleyebilirsiniz.
  • Ezdiğiniz patatesleri tekrardan ocağa alın ve düşük ısıda karıştırın.
  • Soğuk tereyağını küçük parçalar halinde doğrayın. Patatesleri ocaktan alın ve içine tereyağ parçalarını ekleyerek karıştırın.
  • Dilerseniz, süt veya krema da ilave edebilirsiniz.
  • Steak için; biftekleri tavada kızartın. Orta pişmiş bir et istiyorsanız, etin bir tarafını 4, diğer tarafını da 4 dakika pişirin.
  • Hazırladığınız steakleri, paris mash ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Steak and Paris Mash Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Paris mash yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, pürenin yumuşacık olmasıdır.
  • Patatesleri püre haline getirirken blender kullanmayın. Bu durum pürenin yapış yapış olmasına yol açar.
  • Patatesleri haşlarken içerisine bir miktar süt eklemek, daha kolay yumuşamasını sağlar.
  • Etin az pişmiş olmasını istiyorsanız, 55-60 derecede bir yüzünü 3, diğer yüzünü de 3 dakika pişirin.
  • Etin iyi pişmiş olmasını istiyorsanız, 70 derecede bir yüzünü 7, diğer yüzünü de 7 dakika pişirin.

1 Porsiyon Steak and Paris Mash Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon steak 215, paris mash ise yaklaşık 170 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!