ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ NAR EKŞİLİ KUZU

Nar Ekşili Kuzu

Nar Ekşili Kuzu

Nar ekşili kuzu, kalye olarak sonbahar ve kış aylarında Topkapı sarayında yapılan bir yemekti. Osmanlı döneminde ''rummamiye'' denilen bu yemek, yıllar içerisinde unutulmayarak günümüz mutfağında da yer almaktadır. Tarifin detayları için aşağıya bakabilirsiniz.

Mutancana ve piliç topkapı tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

7 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nar Ekşili Kuzu Tarifi İçin malzemeler

  • 800 gr kuzu kuşbaşı et 
  • 1 çay bardağı Zeytinyağı
  • 20 – 25 adet arpacık soğan ya da 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam tane kişniş
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2-3 dal taze kekik
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet narın taneleri 
  • 3 su bardağı sıcak su

Nar Ekşili Kuzu Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağını alarak etler kavrulur. 
  • Kavrulan etlerin yanına soğanlar ve ezilmiş sarımsak eklenir. 
  • Salça eklenerek, kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  • Nar taneleri dışında olan bütün malzeme tencereye alınır ve su eklenerek pişmeye bırakılır. 
  • Pişen etin üzerine narlar eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!