ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ MEVSİM GÜVECİ

Mevsim Güveci

Mevsim güveci

Güveçte kullanacağınız sebzeleri mevsimine göre seçerken mutlaka yıldız anason kullanın. Antiviral etkiye sahip bu bitkinin etken maddesi “oseltamivir”, domuz gribi olarak bilinen Influenza A, influenza B (H1N1) enfeksiyonları için en önemli ve en etkili ilaçtır. Peki, bol malzemeli ve lezzetli mevsim güveci nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, ana öğünlerde servis edilen nefis mevsim güveci yapımına geçebiliriz.

Yüksek proteinli ve pratik et yemeklerine göz atmayı unutmayın. Tarifler arasında çok sevilen klasik etli güveç ve karides güveç tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mevsim Güveci Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 adet soğan ya da 2 adet pırasa
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 avuç ayıklanmış taze fasulye
  • 2 adet orta boy enginar
  • 1 adet kabak
  • 3 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı limon
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı fındık yağı
  • Su
  • Tuz
  • 1 adet yıldız anason
  • 2 küçük ekmek
  • 2 dilim kaşar peyniri

Mevsim Güveci Nasıl Yapılır?

  • Buhar tencerenizde ayıklanmış taze fasulye ve enginarı 8 dakika pişirin.
  • Etlerin yağlı tarafı altta kalacak şekilde bir çelik tencereye alın. Kesinlikle karıştırmadan etler tencerenin yüzeyini bırakana kadar 3-5 dakika pişirin.
  • Tüm etler pişince kenara alarak limon suyunu ekleyin ve beklemeye bırakın. Aynı tencereye yarım bardak su ilave ederek doğradığınız bir adet kuru soğanı pişirin.
  • Soğanın şeffaflaşmasına yakın 1 çay kaşığı şekeri ekleyerek karamelize edin. Soğanlar suyunu çekince 2 yemek kaşığı fındık yağı ilave edin ve sırasıyla sarımsak, domates, taze fasulye, enginar, kabak, biberleri kavurun.
  • Etleri ilave ettikten sonra su ve tuzla birlikte yıldız anasonu koyarak 15 dakika pişirin. 
  • İçerisine kaşar koyduğunuz küçük ekmekleri 180 C ısıtılmış fırında kaşarlar yumuşayıp ekmeğe yapışana kadar 1,5 dakika ısıtın. Son olarak türlüyü içine doldurarak servis edin.
  • Mevsim güvecini, kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Mevsim Güveci Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yemeğe aromatik bir tat katmak için; tereyağı ve kuyruk yağı ekleyebilirsiniz.
  • Tarife başlamadan önce etin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Güveç yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta et ve sebze miktarıdır. Tarif ölçülerine bağlı kalın. 
  • Güveçte kullanacağınız eti, bir gece dinlendirirseniz kıvamı daha yumuşak ve lezzetli olacaktır.

1 Porsiyon Mevsim Güveci Kaç Kalori?

  • Mevsim güvecinin bir porsiyonu yaklaşık 300 kaloridir. Protein, potasyum, demir ve magnezyum mineralleri içeren mevsim güvecini, diyet listenize de ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!