ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ KUZU KÜLBASTI

Kuzu Külbastı

Kuzu külbastı

Kuzu ve dana eti ile hazırlanan külbastı, ismini pişirme yönteminden almaktadır. Külbastı yaparken etler hem kuru, hem de sulu bir şekilde pişirilir. Etler baharat ile tatlandırıldıktan sonra tavada pişirilir ve mühürlenir. Külbastı yapımında patlıcan, biber, domates gibi sebzelerde kullanılır. Peki, bayram sofralarını şölene dönüştüren kuzu külbastı nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Şef Mehmet Dağ'ın yorumuyla nefis kuzu külbastı yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

  • Kuzu eti çok çabuk pişeceği için çok pişirmemeniz etin sertleşmesini önleyecektir.

Alternatif olarak kuzu haşlama ve kuzu mutancana tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuzu Külbastı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g kül bastı
  • Zeytinyağı
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • Kekik
  • Sarımsak (Dövülmüş)

Kuzu Külbastı Nasıl Yapılır?

  • Kekik, karabiber, tuz ve sarımsağı 1’er çay kaşığı olacak şekilde etlerinin üstüne gezdirdikten sonra zeytinyağı ekleyip marinasyonun ete işlemesi için 1 saat dinlendirin.
  • Kuzu külbastıların her iki tarafını yüksek ateşte 5’er dakika pişirerek mühürleyin. Finalde istenilen miktarda tuz ilave ederek servis edin.

Kuzu Külbastı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce etleri marine sosunda 2 saat bekletmek, lokum gibi olmalarını sağlayacaktır.
  • Marine sosunun tüm ete bulanması için, masaj hareketleri ile sosu yedirin.
  • Tarife başlamadan önce etleri yıkamayın. Etleri yıkamak kuzunun içindeki suyun gitmesine ve kuru olmasına neden olur.
  • Etin lezzetini koruyabilmek için, mühürleme işlemi uygulayın.

1 Porsiyon Kuzu Külbastı Kaç Kalori?

  • Kuzu külbastının bir porsiyonu, yaklaşık 260 kaloridir. Protein, demir, magnezyum ve yağ bakımından zengin olan bu yemeği ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!