Izgara Domates, Kırmızı Soğan Ve Limon İle Dilimlenmiş Dana Eti

Izgara Domates, Kırmızı Soğan Ve Limon İle Dilimlenmiş Dana Eti
21 Eylül 2023

Şef Claudio Chinali'den ızgara domates, kırmızı soğan ve limon ile dilimlenmiş dana eti tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

'Kontrfile et nasıl pişirilir?' yazımıza göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Izgara Domates, Kırmızı Soğan Ve Limon İle Dilimlenmiş Dana Eti için

Malzemeler

  • 4 dilim 200 g’lık dana kontrfile
  • 2 diş sarımsak (Doğranmış)
  • 4 adet salkım domates
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 2 adet limon (2’ye kesilmiş)
  • 10 g tuz
  • 5 g karabiber
  • 30 ml zeytinyağı

Sosu için

  • 20 ml balsamik sirke
  • 5 g hardal
  • 50 ml zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Izgara Domates, Kırmızı Soğan Ve Limon İle Dilimlenmiş Dana Eti

Nasıl Yapılır

  1. Eti tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırdıktan sonra her iki tarafını 3-4 dakika süreyle ızgarada pişirin. (Son iç sıcaklık 55 derece olmalıdır.) Üzerine sarımsak ve taze kekiği ekleyerek, kapaklı bir kapta 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  2. Domates, limon ve kırmızı soğanı ızgarada pişirin.
  3. Sos için zeytinyağı, hardal, tuz, karabiber ve balzamik sirkeyi bir kaseye alarak karıştırın.
  4. Eti ve ızgarada pişirdiğiniz sebzeleri servis tabağına alın ve üzerine sosu gezdirdikten sonra servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo