ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SARAY YAHNİSİ

Saray Yahnisi

Saray Yahnisi

Saray yahnisi, isminden anlaşılacağı üzere saray mutfağının çok sevilen tariflerinden biridir. Arpacık soğan ve dana kuşbaşı ile hazırlanan bu yahni, yüksek oranda protein içerir. Özellikle bayram gibi kalabalık sofralarda sunulan saray yahnisi, isteğe göre güveç kabında pişirilebilir. Lezzetini arttırmak için, patates püresi, babagannuş gibi yan yemeklerin üzerinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, saray yahnisi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak İrlanda yahnisi ve ciğer yahnisi tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Saray Yahnisi Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 200 gr arpacık soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 100 gr tereyağı
  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Saray Yahnisi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını çelik bir tencerede veya toprak güveçte eritelim.
  • Eriyen yağın içine 500 gr etimizi atalım ve 10 dakika orta ateşte kavuralım.
  • Etlerin dışı kahverengi rengi aldığında domates salçasını ekleyelim ve kokusu çıkana kadar etlerle beraber sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Salça tencerenin dibine yapışmaya başladığında sirkeyi ekleyelim ve ocağın altını kısığa alalım.
  • 2 dakika sirkenin salçayla özleşmesini bekleyelim. Soyduğumuz arpa soğanları ve sarımsakları tüm olarak tenceremize atalım.
  • Suyu ekleyelim ve ocağın altını tekrar açalım.
  • Yemek kaynamaya başladığında ocağı kısalım ve tencerenin kapağını sıkıca kapatalım. (Alüminyum folyo kullanabilirsiniz.)
  • Yaklaşık 2 saat boyunca kapağını açmadan pişirelim.
  • 2 saat sonunda tencerenin kapağını açalım tuz ve karabiberi ekleyelim, karıştırıp servis edelim.
  • Patates püresi veya babagannuş yatağında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!