ANASAYFA TARİFLER SEBZELİ KÖFTE TARİFLERİ PATLICAN KÖFTESİ

Patlıcan Köftesi

Kalp sağlığını korumasıyla bilinen patlıcan; hünkar beğendi veya patlıcan kebabı gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Kan seviyesini dengede tutan bu besin, ülkemizde en çok Urfa'da yetişir. Sindirimi kolaylaştırmasının yanı sıra vücudun direncini de arttırır. Malzemeleriniz hazırsa, patlıcan köftesi tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Patlıcan Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 4 dilim ekmek içi
  • 1 kırmızı soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Galeta unu
  • Kızartmak için zeytinyağı

Patlıcan Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesin. Kesilmiş yüzeyleri üst üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Bıçağın ucuyla üzerlerini enine boyuna çizin.
  • Üzerlerine çok az zeytinyağı gezdirerek 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından aldığınız patlıcanlar ılınınca içlerini kaşıkla oyarak çıkarın.
  • Bıçakla incecik kıyıp soğuması için bir kaba alın. Rendelenmiş soğan ve ufalanmış ekmek içlerini ekleyip yoğurun. Sarımsağın kabuğunu soyup ezin.
  • Sarımsak, yumurta, un, kaşarpeyniri, maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. Köfte harcı çok gevşek olduysa biraz daha ekmek içi ekleyip yoğurmaya devam edin.
  • Köfte harcını 1 saat buzdolabında dinlendirin. Küçük yuvarlak köfteler hazırlayıp galeta ununa bulayın. Isıtılmış zeytinyağında kızartıp kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün ve servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:45

Hiç sevmediğim ancak askerde yiyerek çok hoşuma gitmeye başlayan bir patlıcan yemeği...


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!