PATLİCAN KÖFTESİ

4 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlican köftesi tarifi için malzemeler
  • 2 patlıcan
  • 4 dilim ekmek içi
  • 1 kırmızı soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Galeta unu
  • Kızartmak için zeytinyağı
Patlican köftesi hazırlanışı

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesin. Kesilmiş yüzeyleri üst üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Bıçağın ucuyla üzerlerini enine boyuna çizin. Üzerlerine çok az zeytinyağı gezdirerek 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından aldığınız patlıcanlar ılınınca içlerini kaşıkla oyarak çıkarın. Bıçakla incecik kıyıp soğuması için bir kaba alın. Rendelenmiş soğan ve ufalanmış ekmek içlerini ekleyip yoğurun. Sarımsağın kabuğunu soyup ezin. Sarımsak, yumurta, un, kaşarpeyniri, maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. Köfte harcı çok gevşek olduysa biraz daha ekmek içi ekleyip yoğurmaya devam edin. Köfte harcını 1 saat buzdolabında dinlendirin. Küçük yuvarlak köfteler hazırlayıp galeta ununa bulayın. Isıtılmış zeytinyağında kızartıp kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:45:10

Hiç sevmediğim ancak askerde yiyerek çok hoşuma gitmeye başlayan bir patlıcan yemeği...

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!