ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ ÇOBAN KAVURMA

Çoban Kavurma

Türk mutfağının özgün yemekleri arasında yer alan çoban kavurma, sac kavurma olarak da bilinir. Genellikle pilav ile birlikte sunulan çoban kavurmanın yapımında kuzu veya dana eti kullanılır. İçerisinde dolmalık biber ve sebzelere yer verilir. Ortalama 30-35 dakika da hazırlanan sac kavurma, özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. İsteğe göre patatesli ve mantarlı çeşitleri de mevcuttur. Hazırsanız, nefis çoban kavurma nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çoban Kavurma Tarifi İçin malzemeler

  • 800 gr iri parçalı kuzu eti
  • 18 arpacık soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 1 yeşil dolmalık biber
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 3 domates
  • 2 dal taze kekik
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Çoban Kavurma Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak soğanları soyun. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Sarımsakları temizleyip kıyın. Dolmalık biberleri temizleyip iri zar şeklinde doğrayın. 
  • Sıvıyağını geniş bir tencerede ısıtıp etleri 5-6 dakika kavurun. Sırasıyla; soğan, sarımsak, biber ve domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • 1 çay bardağı sıcak su, tuz ve baharatı ekleyip kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
  • Çoban kavurmayı, sade pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çoban Kavurma Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız etin orta yağlı olmasına özen gösterin ve etleri kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Tarife başlamadan önce eti bol su ile durulayın ve kuruması için 15 dakika bekletin.
  • Etin yağlı kısımlarını kesin ve ilk olarak onları pişirin. Bu sayede ekstra yağ kullanmanız gerekmeyecektir.
  • Eti kavururken ocağı yüksek ateşe alın. Böylece suyunu salmayacak ve daha çabuk pişecektir.
  • Etler yumuşamaya başladığında ocağın ayarını orta dereceye getirin.
  • Et piştikten sonra tuz, toz biber ve karabiber ekleyin ve harmanlanması için iyice karıştırın.

1 Porsiyon Çoban Kavurma Kaç Kalori?

  • Çoban kavurmanın 100 gramı 165, bir porsiyonu ise yaklaşık 600 kaloridir. Yüksek protein içeren bu tarifi, ölçülü bir şekilde diyet listenize ekleyebilirsiniz.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik et yemekleri mi arıyorsunuz? Sebzelerle harmanlanmış kuzu etli mutancana tarifi tam size göre!

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:05:59

Yaptim, cok guzel oldu. Tavsiye ediyorum :)

Misafir12.10.2016 17:13:26

harika oldu..

Misafir12.10.2016 17:20:39

güzel tavsiye ederim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.