ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ FIRINDA KUZU KABURGA

Fırında Kuzu Kaburga

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Kuzu Kaburga Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 kg kuzu kaburga
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Fırında Kuzu Kaburga Nasıl Yapılır?

  • Yoğurt ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Rendelediğiniz soğan, ezdiğiniz sarımsak, salça, tuz ve baharatları ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın.
  • Kuzu kaburga etinizin üzerine bıçakla kesikler atın ve sosu bir fırça yardımıyla etinizin üzerine sürün.
  • Soslu etinizi yağlı kağıt ile sarın ve açılmaması için bir iple bağlayın ve buzdolabında iki saat dinlendirin.
  • Dinlenen etinizi bir fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • Daha sonra fırının derecesini 150 dereceye düşürün ve etiniz iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık bir saat daha pişirin. Sıcak servis yapın.
    Dilerseniz, yüksek proteinli kuzu mutancana tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!