ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ İFTAR MEZELERİ: İFTARA ÖZEL LEZZETLİ VE PRATİK 18 MEZE TARİFİ

İFTAR MEZELERİ: İFTARA ÖZEL LEZZETLİ VE PRATİK 18 MEZE TARİFİ

İftar sofralarına yakışacak pratik meze tarifleri nelerdir? İşte, Ramazan ayında yemeklerin yanında sunabileceğiniz yoğurtlu, dereotlu ve cevizli çeşitleriyle 18 iftarlık meze tarifi:
İftar Mezeleri: İftara Özel Lezzetli ve Pratik 18 Meze Tarifi

Yemeklerin yanında sunulan meze tarifleri, iftar sofralarında da kendine yer buluyor. Ramazan ayında hem pratik, hem de eksiksiz bir sofra hazırlamak isteyenler için, etli, sebzeli ve tavuklu yemeklerin yanında sunabileceğiniz meze tariflerini sizler için derledik. Ortalama 30 dakikada hazırlanan bu iftar mezelerini, dereotu, nane, pul biber, ceviz gibi farklı malzemelerle zenginleştirebilir, damak zevkinize göre malzemelerde değişiklik yapabilirsiniz. İşte, Ramazan ayında sofralarınıza konuk olacak 18 iftarlık meze tarifi:



Ceviz, kabak, yoğurt ve mayonez ile hazırlanan cevizli kabak, hem salata, hem de meze olarak sunulur. Hazırlaması 20, pişirmesi 10 dakika süren cevizli kabak salatasını videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.



Türk mutfağının en sevilen mezelerinden biri olan fava, kuru bakla, zeytinyağı ve maydanoz ile hazırlanır. Üzeri dereotu ve pul biber ile zenginleştirilen fava, yalnızca ülkemizde değil, Yunan mutfağında da sık sık tüketilir.



Türkiye, İsrail, Lübnan ve Yunanistan'da sık sık tüketilen humus, 12. yüzyıldan günümüze kadar ulaşmıştır. Ana malzemeleri nohut, zeytinyağı ve tahin olan humus, iftar sofralarının en sevilen mezelerindendir.



Havuç, yoğurt ve mayonez ile hazırlanan havuç mezesi, genellikle zeytinyağlı yemeklerin yanında sunulur. Hazırlaması son derece kolay olan havuç mezesinin porsiyonu, yaklaşık 70 kaloridir.



Közlenmiş patlıcan, nar ekşisi ve sirke ile hazırlanan patlıcan söğürtme, özellikle Antep ve Urfa çevresinde tüketilir. Et yemeklerinin yanına çok yakışan bu meze, ortalama 40 kaloridir.



Patates, yumurta ve ekşi ayran ile hazırlanan bu meze, köftenin yanında sunulmasıyla bilinir. Porsiyonu ortalama 110 kalori olan yoğurtlu patates paçası, domates salçası ile zenginleştirilir.



İftar sofralarında yemeğin tadını hafifletmek için yoğurtlu mezelere daha fazla yer verilir. Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan yoğurtlu peynir ezmesi, 20-25 dakika içinde sofralardaki yerini alır.