ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ GİRİT MEZESİ

Girit mezesi

Yunan mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri haline gelen girit mezesi, ülkemizde en çok Ege Bölgesi'nde tüketilir. Bazı yörelerde tirokafteri ismiyle de anılır. Yapımında ceviz, peynir ve sarımsak kullanılır. Genellikle et yemeklerinin yanında servis edilir. Malzemeleriniz hazırsa, tadına doyamayacağınız Girit mezesi tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Girit mezesi tarifi için malzemeler

  • 400 g beyaz peynir
  • 150 g Antep fıstığı içi
  • 120 g ceviz içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dal taze kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Girit mezesi Nasıl Yapılır

  • Peyniri 2 saat ılık suda bekletin ve tekrar sertleşmemesi için buzdolabına koyun. 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra rendeleyin.
  • Fıstık ve cevizi iri kalacak şekilde rondodan geçirin. Ezilmiş sarımsağı, ceviz, fıstık, kekik ve kırmızı pul biberle karıştırıp peynire ekleyin.
  • Zeytinyağını yedirerek dökün ve karıştırmayan devam edin. Bütün malzemeler birbirine iyice karıştığında sunuma hazır olacaktır.
  • Girit mezesini, kuzu rosto ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Girit Mezesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Beyaz peynirle birlikte, lor veya ezine peyniri kullanabilirsiniz. Peyniri ezebilmek için suda bekletmeyi ihmal etmeyin.
  • Ceviz ve fıstığı ufalarken boyutları mutlaka iri kalmalı. Böylece tadını daha yoğun olarak alabilirsiniz.
  • Girit mezesinin en önemli noktası, malzemelerin birbiriyle özdeşleşmesidir. Bu yüzden karıştırma işlemini es geçmeyin.

1 Porsiyon Girit Mezesi Kaç Kaloridir?

  • Girit mezesinin bir porsiyonu, yaklaşık 220 kaloridir. Demir, potasyum ve çinko bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.


Yemeklerin yanında sunabileceğiniz aperitif meze tarifleri mi arıyorsunuz? Ege mutfağının yöresel lezzetlerinden biri olan fava tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.