ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ HAVUÇ PİLAKİ

Havuç Pilaki

Havuç pilaki

Hem yapımı kolay, hem de bu enfes lezzeti ile havuç pilaki tarifi ile karşınızdayız. Meze olarak da sunabileceğiniz havuç pilakiyi, soğan, pirinç ve sarımsak karışımı ile kolayca hazırlayabilirsiniz.

Barbunya pilaki ve patates pilaki tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havuç Pilaki Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet iri havuç
  • 2 adet soğan (Piyazlık doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 4-5 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 4-5 diş sarımsak (İnce dilimlenmiş)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Havuç Pilaki Nasıl Yapılır?

  • Havuçları kazıyıp yıkayın ve istediğiniz büyüklükte verev olarak doğrayın.
  • Tencereye zeytinyağını alın ve soğanı ilave edip renkleri sararıncaya kadar soteleyin. Ardından havuç dilimlerini, pirinç ve sarımsağı ekleyin.
  • Az su ilavesi ile havuç yumuşayana kadar pişirin. Üzerine maydanozu ekleyin ve ocaktan alın. Ilık veya soğuk servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!