Havuç Pilaki

Hem yapımı kolay, hem de bu enfes lezzeti ile havuç pilaki tarifi ile karşınızdayız. Meze olarak da sunabileceğiniz havuç pilakiyi, soğan, pirinç ve sarımsak karışımı ile kolayca hazırlayabilirsiniz.
Barbunya pilaki ve patates pilaki tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Havuç Pilaki Tarifi İçin malzemeler
- 4 adet iri havuç
- 2 adet soğan (Piyazlık doğranmış)
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 4-5 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
- 4-5 diş sarımsak (İnce dilimlenmiş)
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
Havuç Pilaki Nasıl Yapılır?
- Havuçları kazıyıp yıkayın ve istediğiniz büyüklükte verev olarak doğrayın.
- Tencereye zeytinyağını alın ve soğanı ilave edip renkleri sararıncaya kadar soteleyin. Ardından havuç dilimlerini, pirinç ve sarımsağı ekleyin.
- Az su ilavesi ile havuç yumuşayana kadar pişirin. Üzerine maydanozu ekleyin ve ocaktan alın. Ilık veya soğuk servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR