ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ VEGAN MÜTEBBEL

Vegan Mütebbel

Vegan mütebbel (Antakya mezesi)

Mütebbel, Arapça’da “çeşni katılmış” anlamına gelmektedir. Lübnan mutfağına özgü bir meze olan mütebbel, Antakya'da sık sık tüketilir. Ana malzemesi patlıcan ve tahindir. Vegan Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara'dan vegan usülü mütebbel tarifini sizlere sunuyoruz.

Kahvaltı sofralarına çok yakışacak vegan menemen tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vegan Mütebbel Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet limonun suyu
  • 3 adet büyük patlıcan (közlenmiş)
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 4 yemek kaşığı tahin

Üzeri için:

  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz (ince doğranmış)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Vegan Mütebbel Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları bol su ile yıkayın ve kağıt havlu yardımıyla kurutun.
  • Ocağı orta ateşe ayarlayarak patlıcanları yerleştirin ve közleyin.
  • Közlenen patlıcanların ilk sıcaklıkları geçtiğinde hafifçe çekerek kabuklarını soyun.
  • Patlıcanları önce ortadan ikiye bölün. Ardından küçük küçük doğrayın.
  • Sarımsakları rendeleyerek bir kaseye alın. 
  • Sarımsakların üzerine tahin ve limon suyunu ekleyerek karıştırın.
  • Bu karışımı, közlenmiş patlıcanların üzerine ekleyin.
  • Maydanoz ve domatesi de ince ince doğrayın. Üzerine zeytinyağı, pul biber ve kimyon ekleyerek karıştırın.
  • Patlıcanlı karışımı servis tabağına alın. Domatesli karışımı da üzerine ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!