ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ BABAGANNUŞ

Babagannuş

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Babagannuş tarifi için malzemeler

  • 1.5 kg kemer patlıcanı
  • Yarım limonun suyu
  • 250 gr çarliston biber
  • 300 gr süzme yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 domates
  • Tuz

Babagannuş Nasıl Yapılır

Adım Adım Babagannuş Yapımı:

Hatay mutfağına özgü bir lezzet olan babagannuş, soğuk bir meze çeşididir. Filistin, Suriye ve Lübnan sofralarında da tüketilir. Ana malzemeleri patlıcan, biber ve yoğurt olan bu meze, 'abugannuş' adıyla da bilinir. Genellikle et ürünlerinin yanında sindirimi kolaylaştırmak için tüketilir. Antioksidan özelliği sayesinde toksinlerin arındırılmasında önemli bir rol oynar. İçeriğinde bulunan lifler yardımıyla kilo vermeye yardımcı olan besinler arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa babagannuş tarifine başlayabiliriz.

  • Patlıcanları, domatesleri ve çarliston biberleri közleyin. Soğuyunca patlıcanları soyup ince ince doğrayın.
  • Limon suyu ve tuzu cam bir kaba alıp karıştırın. Közlenmiş patlıcanları ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.
  • Domates ve biberleri zar şeklinde doğrayıp patlıcanlara ilave edin. Sarımsakları soyup ezin.
  • Yoğurdu bir kaseye alıp sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu patlıcanlı karışıma ilave edip tahta kaşıkla zedelemeden karıştırın.
  • Maydanozları temizleyip ince ince kıyın. Tereyağını bir tavaya alıp eritin ve üzerine pul biberi ekleyip kavurun. Yoğurtlu patlıcan karışımını servis tabağına alın.
  • Üzerine biberli yağı gezdirerek dökün. Kıyılmış maydanozla süsleyin.
  • Babagannuşu, tepsi kebabının yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Babagannuş Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce, patlıcanları tuzlu suda bekletin ve ardından durulayın. Bu sayede acılıklarını giderebilirsiniz.
  • Kıvamını yumuşatmak için, domatesleri ezerek suyunu kullanabilirsiniz.
  • Kullanacağınız sarımsakları ezdikten sonra çıkan suyu mutlaka ilave edin. Böylece daha aromatik bir tat elde edebilirsiniz.
  • Babagannuşu yemeğe başlamadan hemen önce hazırlayın. Aksi takdirde domates ve yoğurt kendini salarak mezenin sulanmasına neden olur.

1 Porsiyon Babagannuş Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan babagannuşun bir porsiyonu, yaklaşık 35 kaloridir. Potasyum değeri yüksek olduğu için, kanserden koruyucu bir etkisi vardır.

Ana yemeklerin yanında servis edilen meze tariflerini keşfetmek istiyorsanız, yoğurt ve sarımsakla hazırlanan haydari tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.