HAVUÇ MEZESİ

Havuç mezesi
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuç mezesi tarifi için malzemeler
  • 4 havuç 
  • 3 yemek kaşığı yoğurt 
  • 3 yemek kaşığı mayonez 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 diş sarımsak 
  • Tuz 

Üzeri için

  • 2-3 dal maydanoz
Havuç mezesi hazırlanışı

  • Havuçları temizleyip rendeleyin. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtın. Rendelediğiniz havuçları ekleyip soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Sarımsakları soyup ezin ve bir kaseye alın. Ilınan havuçlar, yoğurt, mayonez, ince kıyılmış maydanoz, kalan zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın.



Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!