ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ PAZI BORANİ

Pazı Borani

Pazı borani

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pazı Borani Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet pazı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için

  • Zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Sumak

Pazı Borani Nasıl Yapılır?

  • Sap kısımlarını kesip ince doğradığınız pazı yapraklarını zeytinyağında pazılar suyunu çekinceye kadar soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Yoğurtları bir karıştırma kabında çırpın. Ezdiğiniz sarımsakları ve tuzu ilave edip karıştırın. Ilınan pazıları ekleyip fazla sulandırmadan karıştırın ve bir servis tabağına yayın.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirip kırmızı pul biber ve sumak serpin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Dilerseniz, vitamin ve mineral bakımından zengin olan ıspanak borani tarifini deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!