ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ PAZI BORANİ

PAZI BORANİ

Pazı borani
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pazı borani tarifi için malzemeler
  • 1 demet pazı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için

  • Zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Sumak

Pazı borani hazırlanışı

  • Sap kısımlarını kesip ince doğradığınız pazı yapraklarını zeytinyağında pazılar suyunu çekinceye kadar soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Yoğurtları bir karıştırma kabında çırpın. Ezdiğiniz sarımsakları ve tuzu ilave edip karıştırın. Ilınan pazıları ekleyip fazla sulandırmadan karıştırın ve bir servis tabağına yayın.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirip kırmızı pul biber ve sumak serpin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!