ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER İFTAR SALATALARI: İFTAR SOFRALARINA ÖZEL DOYURUCU VE KOLAY 16 SALATA TARİFİ

İFTAR SALATALARI: İFTAR SOFRALARINA ÖZEL DOYURUCU VE KOLAY 16 SALATA TARİFİ

İftar için birbirinden lezzetli salata tariflerini yazımızda derledik. İşte, cevizli, sebzeli ve yoğurtlu çeşitleriyle yemeklerin yanında sunabileceğiniz değişik ve kolay 16 iftar salatası tarifi:
İftar Salataları: İftar Sofralarına Özel Doyurucu ve Kolay 16 Salata Tarifi

Ramazan ayı boyunca sunabileceğiniz birbirinden farklı salata tarifleri mi arıyorsunuz? O halde doğru yerdesiniz. İftar yemeklerinin yanına çok yakışacak en lezzetli salata tariflerini sizler için yazımızda derledik. Listedeki tariflerin yanı sıra, doyurucu salata tarifleri ve salata sosları sayfamızdan da ilham alabilirsiniz. İşte, Ramazan ayı boyunca sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken 16 iftarlık salata tarifi:



Altın günlerinin vazgeçilmezi olan rus salatası, iftar sofralarında da kendine yer buluyor. Patates, havuç bezelye, yoğurt ve turşu ile hazırlanan rus salatasını, ana yemeklerin yanında garnitür olarak sunabilirsiniz.



İftar sofralarında okurlarımız tarafından en çok tercih edilen salatalardan biri de pancar salatasıdır. Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan bu salata, etli yemeklerin yanında sunulur ve sindirimi kolaylaştırır.



Marul, domates ve parmesan peyniri ile hazırlanan sezar salata, ortalama 20 dakikada hazırlanır. İsteğe göre kızarmış ekmek dilimleri ile birlikte sunulabilir.



Türk mutfağında özel bir yere sahip olan patates salatası, patates, soğan, nane ve maydanoz ile hazırlanır. Porsiyonu yaklaşık 130 kalori olan patates salatasını, et ve sebze yemekleriyle birlikte sunabilirsiniz.



Beyaz lahana, havuç, mayonez ve yoğurt ile hazırlanan bu salata, sindirimi rahatlatır. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında sunulan beyaz lahana salatası, diyet listeleri için de uygundur. 



Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan kırmızı lahana salatası, ortalama 55 kalori değerindedir. Et yemekleriyle birlikte sunulan lahana salatası, ortalama 15 dakikada sofralardaki yerini alır.



Kuru börülce, biber ve turşu ile hazırlanan bu salata, sumak ve limon suyu sosuyla zenginleştirilir. Özellikle Ege Bölgesi'nde tüketilen bu salata, vücut direncini arttırır.