Kaburgalı Humus

Kaburgalı Humus
09 Ağustos 2023

Lezzetine doyamayacağınız ve çok kolay humus tarifi şef Çiğdem Seferoğlu’dan geliyor. Nohut, kaburga ve tahin ile hazırlanan bu mezeyi, ana yemeklerin yanında afiyetle yiyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kaburgalı Humus için

Malzemeler

  • 400 g nohut (Haşlanmış)
  • 100 g füme kaburga (İnce dilimlenmiş)
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1/4 bağ frenk maydanoz
  • Sumak
Kaburgalı Humus

Nasıl Yapılır

  1. Kaburgayı, 1 avuç kadar haşlanmış nohutla birlikte 1 yemek kaşığı tereyağ ilave ederek kavurun.
  2. Füme kaburga, maydanoz ve sumak hariç tüm malzemeyi robotta pürüzsüz bir kıvam alana dek çekerek humusu hazırlayın.
  3. Kavurduğunuz kaburga karışımını humusun üzerine koyun ve maydanoz ile sumak serperek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo